How To Do: SEARCHoverIP, scan uw machinenetwerk via VPN

Home > Support > How To Do > SEARCHoverIP

Met de SEARCHoverIP functie kunnen de industriële routers mbNET, mbNET.rokey en mbNET.mini ook controllers zonder een bekend IP-adres vinden. Dit gebeurd dan samen met het web portaal mbCONNECT24 en de VPN client software mbDIALUP. Hiermee is het vanaf nu mogelijk om via het internet diverse PLC systemen te vinden.

De gedachte achter deze functie is de mogelijkheid om veel bestaande PLC’s te kunnen vinden in een netwerk, zonder een IP-adres of met een toegewezen IP-adres, als voorbeeld S7 controllers met IP-adres 0.0.0.0 zoals ze worden geleverd. Meestal wordt dit beperkt tot het lokale netwerk. Deze zogenaamde ‘Discovery’ eigenschap werkt niet op de Layer3 (netwerk/internetlaag van het TCP model) communicatie, waarop de VPN (router) verbindingen zijn gebaseerd. Met de nieuwe SEARCHoverIP functie, biedt het remote service portaal nu de gemakkelijkere facilitering voor remote access.

Zodra de gebruiker verbonden is met de industriële router via het portaal (VPN), worden de ‘Recovery’ verzoeken doorgestuurd naar de router en daar geëxecuteerd. De antwoorden worden vervolgens retour gestuurd aan de programmeersoftware en de gebruiker kan de juiste controller kiezen. Dit betekend dat de gebruiker dezelfde handige opties via remote maintenance kan gebruiken als in het lokale netwerk.

Naast de Siemens S7 controllers worden ook de VIPA PLC’s, Schneider Electric PLC’s, Rockwell, Beckhoff en Pilz ondersteunt.

Vragen?

Neem dan contact op met ons team en hun expertise.
Bel gerust met ons via 055 542 4228 of stuur een bericht via ons contactformulier.

4S Industrie B.V.

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

TeamViewer support

Logo Teamviewer Quick Support