Header nieuwsbrief november 2019

Veilige remote toegang tot uw PLC, zoals Siemens, Wago, Omron of Allen Bradley

Met het mbCONNECT24 remote service portaal heeft u eenvoudig een veilige VPN verbinding met uw PLC. Op het portaal configureert in u in enkele stappen uw remote access router en verbindt deze met de PLC via LAN, USB, serieel of MPI/PROFIBUS. Waar u ook bent, u heeft altijd toegang tot uw PLC via het internet. Verre zakenreizen behoren tot het verleden.

Storing in uw machine? Geen probleem binnen enkele minuten bent u online met de PLC. U gebruikt nog steeds de programmeersoftware van de PLC leverancier en het lijkt net of u naast de machine zit. Naast de PLC’s van Siemens, Wago, Omron of Allen Bradley worden diverse andere PLC merken ondersteund.
Remote Access mbNET S7-1200 en S7-1500 (nieuwsbrief)

Remote Access zorgt voor de operationele veiligheid van grote aquaria

Remote access in grote aquaria - aquarium met haai
De aquariumsystemen zijn grotendeels geautomatiseerd. Er is geen voorziening voor lokaal personeel om in te grijpen in het controlesysteem. Een alarm feedbacksysteem zorgt voor operationele veiligheid door middel van optische en akoestische signalen en gegevensoverdracht naar het controlesysteem van het gebouw. “Dit betekent dat wij altijd alle relevante gegevens en meetwaarden in beeld hebben en lang voordat er een storing optreedt kunnen ingrijpen”, legt Franz-Josef Vennewald uit. De basis hiervoor is het remote service portaal mbCONNECT24. Hier worden de gegevens, de waterwaarden en de handelingen van de operator continu geregistreerd. Als een grenswaarde wordt overschreden, wordt er direct een alarm verstuurd per SMS of e-mail. Dankzij de gegevenshistorie is het mogelijk om op elk moment na te gaan hoe een kritieke toestand zich heeft voorgedaan.

Uitbreiding technische kennis

Tips van onze supportafdeling
mbDIALUP vindt de router niet via verstuur na apparaat
Router wordt na laden configuratie niet meer gevonden door mbDIALUP

U heeft de configuratie geladen, maar als u het door omstandigheden opnieuw wilt laden via LAN en mbDIALUP wordt de router niet meer gevonden door de software tool.

Dit komt door de beveiliging Blokkeer netwerkconfiguratie. Als deze optie aanstaat wordt de router door hackers en IP scanners niet meer gevonden, maar ook niet door mbDIALUP.

Waarom en meer leest u op onze site.

Nieuwste software & firmware!

Voor de hoogst mogelijke functionaliteit en security adviseren wij om altijd de laatste versie van de software en firmware te installeren.

  • mbNET HW1: 5.1.10
  • mbNET vanaf HW2: 6.2.4
  • mbNET.mini: 2.0.8
  • mbSPIDER: 2.6.5
  • mbDIALUP: V3.9 R0.0
  • mbCHECK: 1.1.2
  • mymbCONNECT24: V2.6.1
Heeft u vragen dan kunt u altijd contact op nemen met onze afdeling support via support@4sindustrie.nl of
055 542 4228.

Volg ons en blijf op de hoogte!

website facebook twitter linkedin youtube