Header nieuwsbrief november 2019

Inzicht in IP Router firewall instellingen

Categorie IP routers Contemporary Controls
De IP routers van Contemporay Controls verbinden twee Internet Protocol (IP) netwerken met elkaar, waarbij het juiste verkeer wordt doorgelaten en al het andere verkeer wordt geblokkeerd, hetzij via een bekabelde, hetzij via een draadloze verbinding. Functies zoals een firewall maken de WAN verbinding zo veilig mogelijk, maar de juiste instelling van de firewall is een vaak voorkomend probleem bij de installatie van een IP router.

IP routers verbinden afzonderlijke netwerken met elkaar, zodat informatie kan worden verzonden tussen apparaten die zich in verschillende subnetten bevinden. De netwerken kunnen fysiek gescheiden zijn, zoals tussen een gebouwbeheersysteem en het internet of ze kunnen logisch gescheiden zijn, zoals een machinenetwerk dat bekabeling deelt met een controller. Eén kant van de router is verbonden met het grotere netwerk dat het Wide Area Network (WAN) wordt genoemd, terwijl de andere kant is verbonden met het Local Area Network (LAN).

Opsporen van kwetsbaarheden via pentesting

MB connect line
Achtergrond Cybercode
Trouw aan de slogan “Security is our promise“ is veiligheid de topprioriteit van MB connect line. Daarom laten ze regelmatig penetratietests (pentests) uitvoeren om de veiligheid van de oplossingen te testen en te documenteren. Bij een pentest wordt uitgebreid onderzocht hoe kwetsbaar IT systemen en netwerken zijn voor aanvallen van buitenaf. De pentesters maken gebruik van dezelfde methoden en hulpmiddelen die door echte aanvallers worden gebruikt.

Nieuwste software & firmware!

Voor de hoogst mogelijke functionaliteit en security adviseren wij om altijd de laatste versie van de software en firmware te installeren. De changelogs zijn via onderstaande links te vinden en de downloads via de button.

Heeft u vragen dan kunt u altijd contact opnemen met onze afdeling support via support@4sindustrie.nl of
055 542 4228.

(Un)managed ethernet switch

Contemporary Controls
Productpagina-EISK8P-GT.jpg
Voor bedieningspanelen waar de DIN-rail ruimte beperkt is, is de Skorpion serie plug-and-play (unmanaged) ethernet switch met een breedte van slechts 26 mm het antwoord.

De Skorpion serie is ondergebracht in een robuuste metalen behuizing met een metalen DIN-railclip en omvat modellen met 5, 8 en 16 poorten. Sommige modellen hebben één of twee poorten voor single-mode of multimode glasvezel met SC- of ST-connectoren.

Is er een kans om een USB apparaat van op afstand te bedienen? Ja, graag !

Tips van onze supportafdeling
2021 Schema USB over IP
Soms maken ook de kleine details het verschil.

Sommige PLC's en andere automatiseringsapparatuur worden tegenwoordig geleverd met alleen een USB-interface. Gelukkig, met MB connect line, is dit geen showstopper voor support & onderhoud op afstand:
uw favoriete remote access router is uitgerust met een USB interface en u kunt deze gebruiken om een USB apparaat te onderhouden!

Wij noemen deze functie USB over IP en het werkt ook om op afstand een bestand over te zetten op een USB stick!

Volg ons en blijf op de hoogte!

website facebook twitter linkedin youtube