BAS Gateways

Modbus naar BACnet gateway

Productpagina BAS Gateways

Productoverzicht BASgatewayLX

Gateway functionaliteit tussen…

 • Modbus serieel (RTU of ASCII) en BACnet/IP
 • Modbus TCP en BACnet/IP

IP netwerk ondersteuning

 • Webserver voor inbedrijfstelling en probleemoplossing
 • DHCP optie om automatisch een IP-adres te verkrijgen
 • BACnet/IP Broadcast Management Device (BBMD)
 • Foreign Device Registration (FDR)

Routing functionaliteit tussen…

 • Modbus serieel (RTU en ASCII) en Modbus TCP

Flexible communicatie poorten

 • 10/100 Mbps Ethernet met auto-negotiation en Auto-MDIX
 • Opto-geïsoleerde seriële poort ondersteunt ofwel 2-draads of 3-draads EIA-485
 • Jumper selecteerbare EIA-485 bias en termination
 • Baudrates van 2,4-115,2 kbps

Comfortabele installatie

 • 24 VAC/VDC ingangsvoltage
 • Paneelmontage

Productdetails van de BASgatewayLX

Modbus blijft een populaire netwerkinterface en is vaak te vinden bij apparaten als ketelbesturingen, frequentieregelaars en meettoepassingen, maar deze toestellen voldoen niet aan de BACnet normen. Om Modbus apparaten te laten verschijnen als individuele BACnet apparaten wordt een BASgatewayLX van Contemporary Controls gebruikt. Dit apparaat heeft een 10/100 Mbps Modbus TCP en BACnet/IP Ethernet poort en een opto-geïsoleerde Modbus EIA-485 seriële poort voor Modbus RTU of Modbus ASCII apparaten. Tot 100 Modbus seriële apparaten, vertegenwoordigd door maximaal 1000 polled points, kunnen de enkele Modbus EIA-485-poort op de BASgatewayLX delen. BACnet COV notificatie wordt ondersteund op 200 punten (100 analoge en 100 binaire punten). De virtuele routing functie in de BASgatewayLX maakt het mogelijk om elk aangesloten Modbus apparaat als een individueel BACnet compatibel apparaat te laten verschijnen. Wat nodig is, is een apparaatprofiel voor elk Modbus apparaat. Contomporary Controls onderhoudt een bibliotheek met gemeenschappelijke apparaatprofielen die kunnen worden gedownload in de sectie Modbus Mapping Support Materials.

Als het profiel van het apparaat niet beschikbaar is, zal Contemporary Controls het op verzoek ter beschikking stellen. Aangepaste Modbus apparaatprofielen kunnen worden geüpload naar de BASgatewayLX via de webpagina. Modbus datapunten van Modbus serieel of Modbus TCP/IP apparaten kunnen worden toegewezen aan BACnet objecten.

Door gebruik te maken van webpagina’s en een database met gangbare Modbus apparaatprofielen kunnen Modbus datapunten van Modbus serieel of Modbus TCP apparaten worden toegewezen aan BACnet objecten.

De BASgatewayLX is ondergebracht in een metalen behuizing die gemonteerd is op een 35 mm DIN-rail en wordt gevoed door een 24 VAC/VDC (± 10%) bron. Zijn half wave gerectificeerde voeding maakt het mogelijk om de stroom te delen met andere half wave apparaten.

De optisch geïsoleerde seriële poort maakt aansluiting op 2-draads of 3-draads EIA-485 netwerken mogelijk met behulp van een verwijderbaar 5-pins klemmenblok. Tot 100 EIA-485 Modbus apparaten kunnen de seriële bus delen met datasnelheden tussen 2,4 en 115,2 kbps. Interne jumpers maken flexibele bias en afsluitmogelijkheden mogelijk. Ze kunnen worden verwijderd voor mid-span installaties.

De Ethernet poort biedt een afgeschermde RJ-45-connector. Door middel van auto-negotiation en Auto-MDIX komen de verbindingen automatisch overeen met de aangesloten apparatuur. Daarom kan ofwel CAT5 straight-through of crossover kabel worden gebruikt om aan te sluiten op het BACnet/IP of Modbus TCP netwerk met een snelheid van 10 of 100 Mbps.

Een webserver maakt de inbedrijfstelling en het oplossen van problemen mogelijk via een standaard webbrowser. Een resetschakelaar is voorzien om terug te keren naar het standaard IP-adres. LED indicatoren geven de communicatiestatus weer op zowel de Ethernet- als de seriële poort.

Blijf op de hoogte!

Meld je dan nu aan voor onze Contemporary Controls nieuwsbrief.

Bestelinformatie BASgatewayLX

ArtikelcodeOmschrijvingWebshop
BASGLX-M1BASgatewayLX Modbus naar BACnet gateway DIN rail montageBestellen
BASGLX-M1-PBASgatewayLX Modbus naar BACnet gateway paneelmontageBestellen

Neem contact met ons op

Bezoek ons kantoor

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn

Bel met ons

Telefoonnummer:
055 542 4228

Maandag – vrijdag
8:30-17:00 uur

E-mail ons

Verkoop & administratie:
info@4sindustrie.nl 

Support:
support@4sindustrie.nl

Contactformulier

  4S Industrie B.V.

  Prins Willem-Alexanderlaan 301
  7311 SW Apeldoorn
  info@4sindustrie.nl

  Maandag – vrijdag
  8:30 – 17:00 uur
  055 542 4228

  TeamViewer support

  Logo Teamviewer Quick Support