Voor building- en industriële netwerken op basis van Ethernet zijn er switches nodig voor interconnecties. Hoe slim of handelbaar moeten deze apparaten zijn? Hoewel unmanaged switches kosteneffectieve, duurzame en plug-and-play-apparaten zijn, ontbreekt de mogelijkheid om kritieke netwerkinformatie te leveren. Communicatiefouten, onregelmatigheden (jitter) en lange reactietijden worden niet gedetecteerd door een unmanaged switch, terwijl een managed switch deze problemen eenvoudig markeert.

Bovendien bieden managed switches een reeks mogelijkheden die het netwerk betrouwbaarder maken, zoals beheer van netwerkverkeer en ondersteuning van redundantieprotocollen. De Managed Skorpion switch ondersteunt het SNMP-protocol. De MIBs data is toegankelijk via standaard SNMP beheertools. Naast standaard unmanaged functies, zoals auto-negotiation en auto-MDIX, zijn er tal van functies die alleen aanwezig zijn in de managed switch, zoals:

  • IGMP snooping & Query functionality
  • Kabelredundantie met RSTP of RapidRing®
  • Ondersteuning voor Virtual LAN (Port VLAN and 802.1Q)
  • Quality of Service (QoS) ondersteuning
  • (802.1p, DiffServ, TOS, Port-based, MAC-based)
  • Port mirroring, rate limiting en port security
  • Authenticatie
  • Trunking
  • Programmable Fault Relay

De EISK8M serie is een kostenbesparende compacte managed switch familie met een industrieel temperatuurbereik en glasvezelafstanden tot 15 km zijn mogelijk met de single-mode optie. Elke switch kan geconfigureerd worden via de interne webpagina en wordt gevoed met een laag voltage wisselstroom- (AC) of gelijkstroombron (DC).

De EISK8M serie biedt standaard plug-and-play functies, zoals auto-negotiation en Auto-MDIX, waardoor een snelle en eenvoudige installatie mogelijk is. Deze functies plus full-duplex kunnen echter afzonderlijk worden ingesteld voor elke koperen poort.

Er zijn drie modellen beschikbaar die elk twee glasvezelpoorten hebben. U kunt kiezen voor transceivers met één modus met SC-connectoren (met een kabellengte van 15 km) of multimode transceivers met SC- of ST-connectoren. De koperen poorten kunnen automatisch onderhandelen (auto-negotiate) met 10 Mbps, 100 Mbps, half- of full-duplex. Met Auto-MDIX kunnen straight-through of cross kabels worden gebruikt om één van de koperen poorten aan te sluiten op vergelijkbare poorten of andere switches.

Naast één power LED en één CPU-status LED, heeft elke poort LED’s die de link/activiteit/datasnelheid per kleur weergeven: groen voor 100 Mbps en geel voor 10 Mbps. Een knipperende LED geeft poortactiviteit aan. De EISK8 serie met zijn metalen behuizing is ontworpen voor gemakkelijke DIN-railmontage. Er zijn verschillende laagspanningsstroom- of gelijkstroomvoedingsopties van 24 VAC of van 10-36 VDC. Er zijn eveneens voorzieningen voor redundante stroomaansluitingen.