Diagnostic Switches vereenvoudigen de netwerkdiagnose

Tijdens een recent bezoek van Contemporary Controls aan een klant, een machinebouwer, bracht de klant een probleem aan de orde waarmee hij werd geconfronteerd tijdens het testen van de verschillende kenmerken van de machine. Hij moest de Ethernet switch uitschakelen om de MAC-adreslijst te legen, nadat hij de Ethernetkabels gewisseld had tussen de verschillende apparaten in de machine. Het feit dat hij voor elke test de stroom van de switch moest halen, zorgde voor een toename van de tijd die nodig was om het project af te ronden.

Het vervangen van een gewone switch door de diagnostic switch van Contemporary Controls hielp zijn testproces te versnellen, omdat het niet meer nodig was om de stroom te schakelen. De diagnostic switch behoudt alle functies van een unmanaged switch, zoals auto-negotiation en automatische MDIX, met uitzondering van één belangrijke functie – hij leert niet. Omdat het zijn database met bron-MAC-adressen en switch-poorten niet bijwerkt, blijft de diagnostic switch alle poorten overspoelen met berichten alsof het broadcast berichten zijn. Hierdoor kunnen protocol tools zoals Wireshark al het netwerkverkeer dat door de switch gaat vastleggen, ongeacht de poortlocatie van het verkeer. De diagnostic switches zijn beschikbaar in 5-poorts en 8-poorts modellen, maar kunnen trapsgewijs worden gebruikt als er meer poorten nodig zijn.

Een gemakkelijk toegankelijk testpunt instellen

Hier is een suggestie voor uw volgende project. In plaats van het installeren van een managed switch met port-mirroring in elke machine, installeert u een diagnostic switch in elk bedieningspaneel met een controller (b.v. PLC in een machine of building controller) met Ethernetaansluiting. Zodat al het verkeer waarin u geïnteresseerd bent, gerelateerd zal zijn aan deze controller.

Plaats de diagnostic switch tussen de controller en het IP-netwerk. Als de controller zich aan het einde van een enkele Ethernet drop bevindt, fungeert de diagnostic switch als een drievoudige actieve tap met één aansluiting op de controller, één aansluiting op het IP-netwerk en één aansluiting voor een protocoltool zoals Wireshark die op een laptop draait. In feite krijgt u met deze instelling twee extra reservepoorten. Het is niet nodig om de laptop aangesloten te laten. Sluit het gewoon aan wanneer u het nodig heeft. De diagnostic switch is te allen tijde actief in het netwerk, maar zal geen andere doorvoersnelheid van de communicatie verminderen dan de normale latency van een store-and-forward Ethernetswitch. Sluit gewoon uw laptop aan wanneer u een protocolanalyse wilt doen, een apparaat online wilt configureren of webpagina’s wilt bekijken.

Als de controller zich in het midden van het IP-netwerk bevindt met een backbone verbinding in het bedieningspaneel en het bedieningspaneel verlaat, gebruik dan de diagnostic switch voor alle aansluitingen en laat twee reserve-aansluitingen over – een voor de laptop en een extra reserve. U kunt de reserve-poort ook gebruiken voor aansluiting op een ander bedieningspaneel.

In beide situaties kunt u al het verkeer vanuit alle poorten observeren, maar de doorvoer kan door de overstroming van het verkeer worden beïnvloed. Echter, met het bescheiden verkeer is het verschil misschien niet eens merkbaar, plus het gemak van het hebben van een netwerk diagnostische poort die te allen tijde klaar is voor gebruik.

De diagnostic switch vereenvoudigt het testen en is hetzelfde geprijsd als een standaard unmanaged switch met vijf poorten, waardoor het ideaal is voor het oplossen van netwerkproblemen.

Brochure Contemporary Controls CTRLink
Download PDF brochure