MB Connect Line presenteert de mbNETFIX als een nieuwe industriële firewall voor automatiseringsgebruikers. Het biedt bescherming tegen aanvallen doordat de industriële firewall wordt gebruikt om het productienetwerk te segmenteren in beheersbare en logisch gescheiden eenheden.
In de bridged-modus kan mbNETFIX eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande netwerken, die zich in hetzelfde netwerksegment bevinden en gebruikmaken van pakketfilters om de gegevensuitwisseling tussen WAN en LAN te beveiligen.
In de learning mode registreert de firewall alle verbindingen. Op basis van de vastgelegde pakkettabel beslist de gebruiker welke verbindingen zijn toegestaan en blokkeert alle andere.

Hij wordt ondersteund door de MapView-functie. Dit unieke grafische oppervlak toont de gebruiker in een oogopslag welke verbindingen momenteel in de firewall zijn geconfigureerd en welke netwerkdeelnemers zijn gedetecteerd. Daarnaast kunnen de netwerkarchitectuur en -activiteiten worden gedocumenteerd.

Om het dataverkeer te beheren, kan de firewall toegestane en niet toegestane dataverkeer filteren. Dit gebeurt op basis van de bron MAC / IP-adressen en bestemming MAC- / IP-adressen en poorten. Natuurlijk zijn alle andere firewall-functies zoals NAT, port forwarding en routing ook geïmplementeerd