Dankzij de op hardware gebaseerde opslag van certificaten en encryptie is de beveiliging van de industriële router mbNET aanzienlijk verbeterd. Zowel de datacommunicatie als de routers zelf zijn veel minder kwetsbaar.

Een beveiligingschip (beveiligd element) dient als een veilige opslag voor wachtwoorden, certificaten en sleutels.

Deze zijn noch leesbaar noch manipuleerbaar – zelfs niet door een hardware-hack. De gegevens van processen en toepassingen, zoals verbindingen voor onderhoud op afstand of de web-interface, worden opgeslagen in een encrypted container. Elk beschermt tegen elkaar en voor invloeden van buitenaf. Dit beschermt de gebruikersgegevens tegen spionage en manipulatie. De beveiliging van de router zelf wordt verzekerd door een vaste geprogrammeerde bootloader (Secure Boot). Die alleen firmware-updates accepteert die overeenkomen met het opgeslagen beveiligingscertificaat (Secure Firmware). Een nieuwe firmware wordt pas gestart als de controle succesvol is – anders start de router met de vorige firmware op.

Galvanisch gescheiden digitale in- en uitgangen en een uitgebreid temperatuurbereik van -25 ° C tot + 75 ° C maken de nieuwe ontwikkeling compleet. Alle klanttoepassingen zijn ongewijzigd, de apparaten zijn volledig compatibel met de bestaande routers van MB connect line.