SEARCHoverIP

SEARCHoverIP : De industriële routers mbNET en mbNET.mini kunnen ook beschikbare controllers vinden zonder een bekend IP-adres

 

SEARCHoverIP schema

De industriële routers mbNET, mbNET.mini en het remote serviceportaal mbCONNECT24 ondersteunen de “discovery” faciliteiten van verschillende PLC-systemen, ook via het internet. De gedachte achter deze functie is de mogelijkheid om veel bestaande PLC’s te kunnen vinden in een netwerk. Met of zonder een geconfigureerd IP-adres, zoals voorbeeld S7 controllers die vanaf de fabriek worden geleverd met IP-adres 0.0.0.0. Meestal wordt dit beperkt tot het lokale netwerk. Deze zogenaamde “discovery” eigenschap werkt niet op layer 3 (netwerk/internetlaag van het TCP model) communicatie, waarop de router VPN verbindingen zijn gebaseerd.  Met de nieuwe SEARCHoverIP functie, biedt het remote service portaal nu een makkelijkere toepassing voor remote access.

Zodra de gebruiker verbonden is met de industriële router via het portaal (VPN), worden de “recovery”verzoeken doorgestuurd naar de router en daar geëxecuteerd. De antwoorden worden vervolgens retour gestuurd aan de programmeersoftware en de gebruiker kan de juiste controller kiezen. Dit betekent dat de gebruiker dezelfde handige opties via remote maintenance kan gebruiken als in het lokale netwerk. Naast de Siemens S7 controllers worden ook de VIPA PLC’s, Schneider Electric PLC’s, Rockwell, Beckhoff en Pilz ondersteund.

Video

4S-video SEARCHoverIP

SEARCHoverIP met TIA Portal V13 & VIPA PLC (YouTube)

PDF handleiding

Functional Overview - SEARCHoverIP

Functional Overview – SEARCHoverIP (PDF)

4S industrie B.V.

Jean Monnetpark 25
7336 BA Apeldoorn
055 542 4228
info@4sindustrie.nl

Privacy
Disclaimer
Cookie policy

Zoeken
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Social Media
TeamViewer Quicksupport

Teamviewer Quick Support