mbEDGE

Uw IoT upgrade voor de remote access routers

Productoverzicht mbEDGE IoT upgrade

Maak van uw remote access router een volwaardige IoT gateway. Ondersteund een verscheidenheid aan cloud platformen zoals mbCONNECT24, AZURE, AWS en meer, evenals moderne communicatieprotocollen zoals OPC-UA en MQTT, transformeert mbEDGE, de mbNET of mbNET.rokey in een krachtige IOT gateway. Met mbEDGE verzamelt de mbNET of mbNET.rokey router lokaal gegevens, verwerkt deze en verstuurd deze naar de cloud applicatie.

mbEDGE SD card plaatsen
Logo mbEDGE

Data processing met Node-RED

In plaats van alle machine- en sensorgegevens rechtstreeks naar de cloud te verzenden, wordt pre-processing van gegevens aan de rand van het netwerk steeds belangrijker. In plaats van grote delen onbewerkte gegevens worden alleen gedefinieerde waarden doorgegeven aan de cloud.

Het directe voordeel: een gedecentraliseerde netwerkstructuur bespaart bandbreedte en biedt meer real-time mogelijkheden.

Beeldscherm met Node-RED

Waarom Edge Computting?

Gegevens zijn het nieuwe goud. Als remote access de ondersteuning merkbaar heeft verbeterd en gekwalificeerde technici het onderhoud efficiënter hebben kunnen uitvoeren, brengen gegevens operaties en services op afstand naar een ander niveau. Ondersteuning voor verschillende cloud platforms en moderne communicatieprotocollen, transformeert de mbEDGE de mbNET & mbNET.rokey in een krachtige IoT gateway. Met de mbEDGE verzamelt de mbNET router lokaal gegevens, verwerkt deze en verstuurd deze naar uw cloud applicatie.

Verdubbeling van remote access met gegevensverzameling stelt u in staat nieuwe diensten te ontwikkelen en controle over installaties op afstand te houden. Met de Docker/Container technologie van mbEDGE kunt u uw eigen toepassingen uitvoeren, hetzij binnen de grafische programmeeromgeving van Node-RED of, volledig onafhankelijk, in de virtuele ruimte van uw eigen container.

Upgrade uw remote access naar een volledige IoT gateway

Node-RED

Node-RED vereenvoudigt de creatie van uw IoT-Edge applicatie. Het is web-based en bestaat uit een grafische gebruikersinterface en een bibliotheek met vooraf gebouwde functies en codeblokken, nodes genaamd. Elk node, standaard of door de gebruiker gedefinieerd, beheert een enkele functionaliteit: stuur een e-mail, voer een Modbus leesactie uit, communiceer met mbCONNECT24, MQTT publish/subscribe, OPC-UA…

Om uw toepassing te maken, sleept u eenvoudig via drag & drop de nodes op het ontwerpblad en plaatst u deze volgens de logische stroom van acties en configureert u ze op basis van uw toepassingscontext.

mbEDGE docker & containers

Docker & Containers

Docker maakt virtuele werkruimten (containers) voor gebruikerstoepassingen en beheert hun toegang tot het besturingssysteem en de systeembronnen. De containers en hun toepassingen zijn geïsoleerd en kunnen alleen communiceren via door Docker bestuurde mechanismen.

De Node-RED omgeving wordt in een dergelijke container uitgevoerd. Met mbEDGE.advanced krijgt u toegang tot een tweede container met Portainer.io: een GUI voor Docker voor het configureren en beheren van containers. U krijgt ook toegang tot drie andere containers om uw eigen gepersonaliseerde toepassingen uit te voeren.

Docker beveiligt de implementatie en distributie van deze toepassingen en staat alleen ondertekende en vertrouwde images toe om in de Containers te worden uitgevoerd.

Security by Design

Cybersecurity is een kerncompetentie van MB connect line. De producten worden gemaakt volgens de principes van Security by Design en de normen die zijn vastgesteld zijn volgens IEC62443. Om dit te doen, zijn de R&D ontwikkelaars van MB connect line gecertificeerd voor secure softwareontwikkeling (TeleTrusT’s T.I.S.P. & T.P.S.S.E.).

mbNET routers zijn uitgerust met een hardware secure element (crypted to chip) en een secure boot concept dat alleen ondertekende en vertrouwde firmware toestaat en opstart.

Alle gegevens opgeslagen in het geheugen of op de mbEDGE card zijn gecodeerd, waardoor het onmogelijk is om deze te lezen zonder deze sleutel, veilig opgeslagen in de crypto-chip.

IoT gateway met data-diode

Geen remote access in deze extra beveiligde Edge IoT gateway, in plaats daarvan regelt de sleutel op de module de scheiding, op fysieke laag, van een speciale poort voor gegevensacquisitie.

Hierdoor kan de eenheid veilig veldgegevens verzamelen, verwerken en naar een cloud applicatie sturen, zonder dat een cloud-to-field overdracht overblijft. mbXLINK biedt alle mbEDGE.advanced functionaliteiten op een speciaal platform, gecombineerd met de voordelen van het hardware secure element. Meer informatie

Eigenschappen

 • IoT gateway
 • Vooraf geïnstalleerde Docker Engine
 • Vooraf geïnstalleerde Container
  • Portainer.io voor het beheer van Docker containers
  • Node-RED voor eenvoudige programmering
  • Optioneel: 3 containers voor het draaien van gebruikerstoepassingen.
 • Node-RED biedt
  • Web-based grafische gebruikersinterface met Drag & Drop
  • Industriële protocollen: MQTT, OPC-UA, Modbus, S7 en nog veel meer
  • Cloud-connectiviteit: Azure, IBM, Amazon en meer
  • TCP/IP, HTTPs, e-mail, Twitter en meer
  • Door de gebruiker te definiëren functieblokken
  • mbCONNECT24 node om verbinding te maken met dashboards en widgets
 • Data wordt versleuteld opgeslagen op de SD-card
 • 8 GB industriële SD card (MLC NAND, UHS-I interface)
 • Temperatuurbereik (inbedrijf) -40 tot 85°C
 • Afmetingen: 24mm x 32mm x 2,1mm

Data veilig naar de cloud

mbEDGE schema

Meer weten of een demo aanvragen?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Bestelinformatie

ProductnaamArtikelcodeKorte omschrijving
EDG1001.901.000.01.00mbEDGE.startInclusief Node-REDBestellen
EDG2001.902.000.01.00mbEDGE.advancedInclusief Node-REDNode-RED User-NodesDocker ContainersPortainer.ioBestellen

Neem contact met ons op

Icon Contact map

Bezoek ons kantoor

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn

Icon Contact telefoon

Bel met ons

Telefoonnummer:
055 542 4228

Maandag – vrijdag
8:30-17:00 uur

Icon Contact e-mail

E-mail ons

Verkoop & administratie:
info@4sindustrie.nl 

Support:
support@4sindustrie.nl

Vraag informatie aan

4S industrie B.V.

Pr. Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

Nieuwsbrief
door 4S industrie