mbXLINK

Data beveiligd en versleuteld versturen van de veldbus naar de cloud

Productoverzicht mbXLINK edge cloud gateway

De secure cloud gateway mbXLINK verzamelt gegevens uit de veldbuslaag en brengt het veilig in de cloud. Het veiligheidsconcept is gebaseerd op een datadiode waarin de communicatie slechts in één richting gaat. Van het veldnetwerk naar het veilige netwerk. Het retour-kanaal is elektrisch geïsoleerd en kan alleen worden geactiveerd met een sleutel voor configuratiedoeleinden. De mbXLINK kan data halen uit een PROFINET, PROFIBUS, MPI of Modus-TCP interface. Vervolgens zendt het de data naar het remote service portaal mbCONNECT24 voor verdere verwerking/opslag.

Logo mbXLINK

In de tijd dat veel van de huidige apparaten en veldbussen werden ontwikkeld waren Internet, Industrie 4.0 en Big Data nog niet bekend. Daarom missen deze systemen alle beveiligingsfuncties voor een directe netwerkintegratie, zoals toegangsbeveiliging met wachtwoord of ondertekende firmware-updates. Om bestaande sites “Industry 4.0-fit” te maken heeft MB connect line secure cloud edge gateway mbXLINK ontwikkeld.

Secure cloud gateway gebaseerd op een data diode

mbXLINK schema Industrial Internet of Things

Het is gebaseerd op een datadiode. Die hardware-technische communicatie alleen in één richting toelaat. Van het veld tot het beveiligde net. Technisch gezien is het onmogelijk om verbinding te maken met de site of om gegevens te stelen of om gegevens van buitenaf te manipuleren. Het retour-kanaal wordt elektrisch ontkoppeld en kan alleen worden geactiveerd voor configuratiedoeleinden via de sleutelschakelaar op de module. Vanwege de echte, op hardware gebaseerde, ontkoppeling zijn de gebruikelijke zwakke plekken van beveiligingshardware niet mogelijk: denk aan foutieve configuratie door de gebruiker of beveiligingslekken in de unit-software.

Het globale concept omvat ook de verbinding met de cloud en is direct uit de verpakking te gebruiken zonder verdere installatie van de programmeer software.

Visualiseer uw data

mbXLINK visualisatie data op machine dashboard

Beveiligd via data diode

Bestelinformatie

ProductnaamArtikelcodeWANLANVeldbus
XLH1004.100.200.01.001x4xMPI
XLH1104.110.200.01.001x4xPROFIBUS
XLH1204.120.200.01.001x4xModbus-TCP
XLH1304.130.200.01.001x4xPROFINET-IO

Vragen?

4S industrie B.V.

Jean Monnetpark 25
7336 BA Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag 8:30-17:00 uur
055 542 4228

TeamViewer support

Teamviewer Quick Support

door 4S industrie

Vraag nu een demo aan

Vraag nu een demo aan en we laten u online of op locatie onze secure oplossingen zien en geven u een advies wat de beste oplossing voor u is.