How To Do

Opstarthandleiding remote service portaal mbCONNECT24

Web-based visualisaties: Bouw uw eigen machine dashboard

Aan de hand van deze handleiding brengt de gebruiker binnen enkele minuten zijn eerste mbNET, mbNET.rokey of mbNET.mini router online op het remote service portaal mbCONNECT24.

Maak uw eigen machine dashboard met data uit de PLC of Modbus-TCP. Bekijk deze vervolgens eenvoudig en veilig via Web2go met een standaard webbrowser op laptop of smartphone, zonder speciale apps of software.

Alarmen via e-mail, SMS of spraakbericht

Data loggen met mbNET router en mbCONNECT24

Met tags vanuit de PLC is het mogelijk om alarmen te verzenden vanuit het alarmmanagement op mbCONNECT24. Beheer hier welke gebruiker, welke alarmen ontvangt en op welk moment.

Log data uit de PLC en exporteer het rapport als HTML, CSV of PDF. Optioneel is het mogelijk om data op te slaan in een externe database of klantendatabase (API).

SEARCHoverIP, scan uw netwerk achter de router

Gebruikersbeheer mbCONNECT24

De mbNET, mbNET.rokey en mbNET.mini routers ondersteunen met de SEARCHoverIP functie de “discovery” faciliteiten van verschillende PLC systemen. Het is zelfs mogelijk om configuraties in PLC’s te laden met IP 0.0.0.0.

Een uitgebreid gebruikersbeheer op mbCONNECT24.U beheert de rechten van gebruikers in gebruikersgroepen en u beheert klanten via clients. Een op rollen gebaseerd beheer van gebruikers.

VNC client via mbWEB2go

Instellingen mbWEB2go sessie

Een HMI of Touch panel overnemen via een VNC client. Deze is zonder app en op een veilige manier te openen via een standaard webbrowser op smartphone, tablet of PC.

Eenvoudig instellingen aanpassen van een mbWEB2go sessie. Zoals het doorsturen van Ctrl+Alt+Del, online toetsenbord en meer.

VPN verbinding starten via SMS

Toegang tot USB in de router via SFTP

Start een internettoegang van een router met de modeminterface alleen wanneer u dat wilt. Door eenvoudigweg een SMS te sturen naar het modem met uw telefoon of het remote service portaal mbCONNECT24.

Door de VPN connectie met de router kan data veilig van een USB stick in de mbNET, mbNET.rokey of mbNET.mini router worden gehaald via SFTP. Bijvoorbeeld met behulp van FileZilla.

Profiel gebruiker aanpassen op mbCONNECT24

Klantnetwerk toegang geven tot LAN netwerk van de router

Snel het profiel aanpassen van een ingelogde gebruiker. Of bijvoorbeeld de taal, het alarmprofiel, het telefoonnummer of het e-mailadres van een gebruiker wijzigen.

De eindklant, waar de router geplaatst is, heeft ook toegang nodig tot apparaten op het LAN netwerk van de router. Deze toegang is in te stellen in de firewall van de router.