MB connect line biedt een uitgebreid modulair systeem waarmee een veilige infrastructuur gerealiseerd kan worden. Dit maakt complete end-to-end oplossingen mogelijk voor een breed scala aan industriële toepassingen – van eenvoudige data-acquisitie via remote maintenance en M2M-communicatie tot industriële IoT oplossingen, waarin machines en systemen data volledig automatisch uitwisselen en reageren op gebeurtenissen.

Met industriële routers als IoT gateways kunnen gegevens verzameld en geanalyseerd worden en tegelijkertijd kunnen er direct aanpassingen aan de systeemcontrole gedaan worden via een externe toegang. Op de Hannover Messe 2019, hal 8 demonstreert MB connect line hoe eenvoudig en veilig dit gedaan kan worden. Maar ook op de beurs Automation in Den Bosch krijgt u van 4S industrie meer informatie over deze oplossingen.

Snel de juiste beslissing nemen – is het doel van uitgebreide digitalisering en cross-linking van productie-installaties. De gegenereerde proces- en productiegegevens worden continu verzameld en geanalyseerd met de juiste algoritmen. Het is belangrijk dat de gegevens niet vervalst worden of in verkeerde handen vallen.Complete oplossing op basis van modulair ontwerp.

Complete oplossing op basis van modulair ontwerp

MB connect line biedt een uitgebreid modulair systeem waarmee een veilige infrastructuur gerealiseerd kan worden. De focus ligt op het Remote Service Portaal mbCONNECT24. Afhankelijk van de toepassing heeft de Duitse specialist in industriële beveiliging verschillende apparaten zoals mbNET industriële routers, de mbSPIDER datamodems en de mbNETFIX automation firewall. De mbNET.rokey met een geïntegreerde sleutelschakelaar, zorgt ervoor dat de operator van de machine direct de remote maintenance op de router kan in- en uitschakelen – zonder de dataverwerking te beïnvloeden. Met de mbEDGE extensie functioneren de routers als een slimme IoT gateway. Met behulp van Node-RED en MQTT kunnen veilige IoT applicaties eenvoudig worden geïmplementeerd.

Van data-acquisitie tot IoT applicaties

Dit maakt complete end-to-end oplossingen mogelijk voor een breed scala aan industriële toepassingen – van eenvoudige data-acquisitie tot remote service en M2M-communicatie met industriële IoT oplossingen waarbij machines en systemen gegevens volledig automatisch uitwisselen en reageren op gebeurtenissen. De voordelen voor gebruikers zijn groot. Van productieplanning via procesbetrouwbaarheid en beschikbaarheid tot productieoptimalisatie, digitalisering kan een belangrijke bijdrage leveren aan de toegevoegde waarde.

MB connect line ontwikkelt zijn producten en oplossingen strikt volgens het principe “Security by Design”. De normen gedefinieerd in IEC62443 zijn de basis. De industriële routers mbNET en mbNET.rokey zijn uitgerust met een beveiligd hardware-element (cryptochip) en een veilig boot concept, zodat apparaten alleen kunnen opstarten met ondertekende en betrouwbare firmware. Alle gegevens die zijn opgeslagen in het geheugen of op de mbEDGE SD-card zijn gecodeerd. Ze kunnen niet gelezen worden zonder de opgeslagen sleutel in de crypto-chip. Dit beschermt de gebruikersinfrastructuur effectief tegen bedreigingen door cyberaanvallen.