Ontdek de nieuwe functies in hardware versie 02 van de industriële mbNET router. De belangrijkste innovaties zijn “Secure Element”, “Secure Boot” en “Secure Firmware”. Security is nu diep geworteld op een hardware niveau. Er zijn nog meer kenmerkende features (functies), zoals de galvanische isolatie van de I/O’s en de voedingsspanning.

mbNET 2.0 – Ontdek de nieuwe functies!

De nieuwste routergeneratie van de mbNET serie is vanaf begin af aan ontworpen met het doel maximale security te bieden. Als referentie is de standaard “IEC 62443” gebruikt.

Secure Boot

De basis voor Secure Boot is de zogenaamde „trusted chain“ van het opstartproces. Deze „trusted chain“ zorgt ervoor dat alleen vertrouwde applicaties kunnen worden gestart door het systeem, variërend van veilig opstarten tot aan digitaal ondertekende firmware. De firmware op het apparaat kan alleen geopend worden wanneer het overeenkomt met een corresponderend certificaat. Het verifieert bootloader, kernel, applicaties en bestandssysteem. Het biedt het hoogste beveiligingsniveau door de op hardware gebaseerde root of trust (RoT), die zich bevindt in een ROM (read-only memory).

Secure Element

Een belangrijk veiligheidsaspect is de informatiebeveiliging van routergegevens. Het op hardware gebaseerde Secure Element vertegenwoordigt de kluis voor wachtwoorden, certificaten en sleutels. Alle gegevens die in dit element zijn opgeslagen, zijn volledig beschermd tegen manipulatie en verkenning. Als een extra veiligheidsitem, als het om gegevensopslag gaat, wordt een uniek gecodeerde sleutel gemaakt die een andere gecodeerde gegevenscontainer beveiligt. Een dergelijke gecodeerde container kan ook worden gebruikt voor het hulpgeheugen via SD kaart of USB.

Secure Firmware

De belangrijkste focus bij het ontwikkelen van deze nieuwe firmware lag op “Security by Design”. Het omvat de beoordeling van alle gebruikte componenten, vooral met betrekking tot het gebruik. Alle veiligheidsrelevante instellingen zijn vooraf gebouwd, zodat ze het hoogst mogelijke cyberbeveiligingsniveau bieden, terwijl ze tegelijkertijd een optimale balans bewaren als het gaat om bruikbaarheid en gebruiksgemak. De final touch van het beveiligingsconcept is het gebruik van de nieuwste Linux kernel en de implementatie van het Linux beveiligingsconcept “MAC”, die een op een systeem en regel gebaseerde strategie voor toegangscontrole beschrijft.

  • Elektrisch geïsoleerde digitale in- en uitgangen
  • SD card slot voor uitbreiding van het datageheugen
  • Meerkleurige LED’s voor duidelijke status signalering
  • Uitgebreid temperatuurbereik (-25 ° C tot + 75 ° C)

Voor meer informatie download het document “mbNET with hardware version HW02 + Firmware V 6.0.0 – NEW features and changes“.