Progea heeft, op de onlangs gehouden Solution Provider dag, de release aangekondigd van een belangrijke update voor Movicon 11. De nieuwe 11.6 versie ondersteunt HTML5 Web Client in het klassieke SCADA platform.

Dit belangrijke aspect toont in grote mate aan dat de Movicon 11-technologie nog steeds erg dynamisch en toepasbaar is. “Met de komst van Movicon.NExT hebben sommige klanten gevraagd of Movicon 11 verouderd is. Progea focust zich erop om beide platforms up to date te houden. Ze zijn heel verschillend en bestemd voor verschillende markten, “zegt Paolo Fiorani, General Manager van Progea.

“Het is duidelijk dat alle belangrijke innovaties in het Movicon.NExT platform samenkomen als een toekomstbestendig product voor het bedrijf.

Movicon11

Movicon 11 is echter diepgeworteld, erg populair en wordt nog steeds enorm gewaardeerd door velen. De keuze om verder te investeren in klassieke technologie, met de introductie van HTML5, is het resultaat van de vraag van de markt. Van belangrijke klanten en partners die productiviteitsprojecten plannen op een basis van 5-10 jaar.

We kunnen u geruststellen met de bevestiging dat de Movicon 11-technologie, voor zover deze klassiek is, altijd toepasbaar en in overeenstemming zal zijn met de overgrote meerderheid van concurrerende SCADA / HMI-producten van vandaag. Movicon.NExT of liever ‘Next’ is echter iets anders “.

Movicon.NExT

NExT is de nieuwste generatie van de toekomstbestendige SCADA die voortdurend ontwikkelt met nieuwe integraties dankzij de molariteit. De huidige versie wordt al geleverd met oplossingen voor Cloud IoT, modules voor productiviteits- en energie-efficiëntie, een Hololens-app voor “augmented reality” en grafische weergaven die superieur zijn in kwaliteit ten opzichte van andere SCADA.

Waarom twee soortgelijke SCADA/ HMI-platforms naast elkaar actief houden die ook weer zo verschillend zijn?

Het antwoord van Paolo Fiorani is eenvoudig: “Als Movicon.NExT de toekomst vertegenwoordigt, vertegenwoordigt Movicon nog altijd het heden voor velen. Gebruikers die de Movicon 11-technologie al gebruiken, kunnen er zeker van zijn dat dit nog steeds toepasbaar is en altijd zal blijven. Ze hoeven het niet te veranderen tenzij ze dat willen. Het is aan hen om te innoveren en door te stromen naar Movicon.NExT of om bij Movicon 11 te blijven. Het is een beslissing die nog jaren uitgesteld kan worden.

Nieuwe klanten en al diegenen die nieuwe middellange termijn gebaseerde projecten willen, kunnen de meest innovatieve en moderne technologie van Movicon.NexT gebruiken.

Deze innovatieve en moderne technologie is geschikt voor bedrijven als ze hun investeringen en knowhow willen beschermen, dingen die waarschijnlijk niet kunnen met de huidige producten op de markt.

Daarom, lang leve Movicon 11! Een release van versie 11.6 is gepland voor midden 2018.

Kenmerkend voor deze versie is de mogelijkheid om webpagina’s in HTML5 te maken, zowel voor Win32 / 64 als WinCE. Met als reden een ​​modern alternatief te bieden voor de Java-technologie die voortdurend achteruitgaat.

De twee SCADA-technologieën van Progea, Movicon11 en Movicon.NexT zullen beiden op dezelfde weg worden voortgezet. Het is aan de gebruiker om te kiezen welke het beste voor zijn project kan worden gebruikt.