Movicon BA

Movicon BA, SCADA technologie voor de “Building Automation”

Productafbeeldingen MoviconBA Smartcity

Geïntegreerd gebouwbeheer vereist een besturingssysteem waarmee de gebruiker verschillende systemen kan beheren die in het hele gebouw worden gebruikt. Dit betreft verlichting, airconditioning, beveiliging, elektriciteitsnetten, toegangscontrole, onderhoud en alle andere aanvullende diensten van gebouwen. Movicon.ba is ontworpen om dit mogelijk te maken door de gebruiker in staat te stellen al deze verschillende systemen in het hele gebouw te beheren.

Met Movicon.ba software worden uw supervisie activiteiten voor gebouwen met meer openheid en schaalbaarheid mogelijk dan met andere software. Movicon.ba biedt alle voordelen van moderne software met zeer flexibele oplossingen.

Logo Movicon BA

Movicon.ba biedt alle voordelen van moderne software met zeer flexibele oplossingen. Met Movicon.ba software worden uw supervisie activiteiten voor gebouwen met meer openheid en schaalbaarheid mogelijk dan met andere software.

Dankzij de flexibiliteit van Movicon.ba kunt u uw gebouwbeheersystemen integreren in elk type architectuur, zoals PC server, desktop, mediacentrum of touch panel (Windows Embedded). Je kunt ook via internet toegang krijgen tot het systeem via elke browser met HTML5 technologie of met APP’s voor smartphones of tablets, waar en wanneer dan ook.

Movicon.ba is gebaseerd op het moderne platform van Progea, Automation platform.NExT een innovatieve software oplossing die technologieën zoals .NET, OPC UA, WPF en HTML5 integreert. Movicon.ba is de supervisie oplossing die is ontworpen voor Building Management Systems (BMS) en Building Automation. Het is eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met gedetailleerde documentatie en een supportwebsite. De website is ontworpen om de ontwikkellaarscommunity een rijke bron van bruikbare informatie en voorbeelden te bieden om het leren gemakkelijker te maken en om projectontwikkelingstijden te verkorten.

360° oplossingen voor schaalbare en flexibele software

Productafbeeldingen MoviconBA gebouwautomatisering

Deze functies zijn allemaal klaar voor gebruik in één eenvoudige maar krachtige programmeeromgeving.

De grote voordelen van ‘open’ software voor integratie en visualisatie van automatiseringssystemen voor gebouwen

Galerij Movicon BA

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Movicon BA?

Icoon schaalbaarheid Progea

Schaalbaarheid

Movicon.ba is ontworpen om maximale schaalbaarheid te garanderen. Het biedt een alles-in-één ontwikkelomgeving voor modulaire oplossingen die flexibel zijn en gemakkelijk te integreren zijn binnen het platform. De schaalbare Movicon.ba architectuur is opmerkelijk kosteneffectief, verkort de ontwikkeltijd en biedt onbeperkte implementatiemogelijkheden.

Icoon openheid Progea

Open

De grafische omgeving is gebaseerd op WPF en ondersteunt krachtige externe hulpmiddelen zoals Expression Blend voor het maken van XAML afbeeldingen. De krachtige en geïntegreerde VB.NET taalstandaard garandeert een breed scala aan aanpassingen.

Icoon systemen Progea

Integratie met alle systemen

Movicon.ba biedt het voordeel van hardware onafhankelijkheid waarmee u dezelfde software kunt gebruiken op PC’s, touch panels of mobiele apparaten die zijn aangesloten op alle gebouwbeheersystemen. Met veldbussen zoals EIB/Konnex en LONBACNet, centra zoals Notifier, Elkron en systeembussen met Modbus RTU of TCP-interface en vele andere. TVCC- en IP-videocamera’s kunnen ook worden geïntegreerd. U bent vrij om het systeem te kiezen dat het beste bij u past en voor iedereen dezelfde software te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat u de maximale flexibiliteit van de implementatie krijgt en tegelijkertijd uw investering veiligstelt.

Icoon prestaties Progea

Prestaties

Movicon.ba garandeert optimale prestaties in embedded PC, dankzij het vernieuwde op uitzonderingen gebaseerde technologieconcept, en verbeterde real-time databeheerconcepten. De historische logfuncties bieden open, goed presterende en betrouwbare oplossingen.

Icoon editor Progea

Krachtige editor

Movicon.ba heeft een eenvoudige configuratieomgeving die intuïtief en compleet is, waardoor projecten in minder tijd  gemaakt kunnen worden. Veel functies zijn inbegrepen om te zorgen voor eenvoudig te configureren projecten met behulp van de kant-en-klare objecten en bronnen. Het krachtige VB.NET biedt krachtige functies, multithreading en Power-sjablonen. Movicon.ba heeft een logische editor om sequentiële logica te maken met behulp van de grafische editor voor functieblokken.

Icoon drivers Progea

Drivers, OPC UA en DA

Movicon.ba bevat een groot aantal geïntegreerde en gebruiksklare communicatiedrivers om verbinding te maken met de belangrijkste systemen en apparaten die worden gebruikt in de gebouwautomatisering. Deze omvatten netwerken, bussen, instrumentatie, specifieke controllers en apparaten. De belangrijkste factoren zijn oplossingen om fouten te voorkomen en minder tijd te besteden aan het configureren. Daarnaast biedt het platform volledige ondersteuning voor de OPC UA technologie (IEC 62541-standaard), zowel als client als als server.
Een SDK samen met een stuurprogramma “Shared Memory” zorgt voor openheid die nodig is om uw eigen stuurprogramma’s autonoom te maken.

Icoon vector graphic Progea

Vectorafbeeldingen

Movicon ba biedt engineers het gebruik van een vectorgrafiekeditor op basis van de nieuwe WPF / XAML renderingstechnologie met 2D en 3D grafische ondersteuning. Het biedt ook bibliotheken die rijk zijn aan speciaal gebouwde en configureerbare objecten en symbolen die worden geleverd met ten minste 16 animatie-eigenschappen en krachtige besturingsfuncties. Ontwerp ingenieurs zijn volledig vrij om ze naar behoefte aan te passen. En gebruiken daarbij de ondersteunde BMP, GIF, PNG en JPG multimediaformaten en de Power Templates-technologie.

Icoon alarmen Progea

Krachtig alarmbeheer

Movicon.ba biedt een krachtig en volledig configureerbaar alarmbeheer met ondersteuning voor de ISA S-18 norm. Alarmen worden opgeslagen in een database voor latere chronologische of statistische analyse. De Alarm Dispatcher stuurt meldingen per sms, e-mail of VOIP naar de ontvanger.

Icoon database Progea

Gegevensregistratie in DB

De Movicon.ba data server slaat efficiënt alle gegevens op die worden beheerd voor het Automation Platform.NExT met behulp van de Historian- en Datalogger technologie. Het Virtual File System (VFS) biedt gegevensextractie met betrekking tot de gebruikte ondersteuning voor gegevensopname. Gegevens worden standaard opgenomen in het MS SQL Server formaat. Het is ook mogelijk om de gepredisponeerde connectors te gebruiken voor de Oracle en MySQL-databases of Microsoft Azure voor Cloud technologie.

Icoon rapporten Progea

Rapporten en data analyse

Movicon.ba biedt u krachtige analyse- en rapportagetools die u kunt gebruiken, ongeacht waar u hebt besloten uw historische gegevens op te nemen. U zult Trends, grafieken, tabellen, gegevensanalyse en een ingebouwde krachtige rapportontwerper vinden die u geavanceerde lokale en webanalyse oplossingen biedt. Analyse van historische gegevens is volledig geïntegreerd en vereist geen extra hulpmiddelen en toestemmingen voor toegang tot DB gegevens, extractie en diagram- en tabelweergave. Met Report Designer kunt u rapporten lokaal maken en beheren.

Icoon beveiliging Progea

Maximale beveiliging

Movicon.ba integreert alle verschillende mogelijkheden voor het beheren van beveiliging op topniveau. Het gebruikersbeheer biedt authenticatie voor de toegang tot en controle van één van de projectfuncties. Gegevens kunnen worden opgeslagen op een beveiligde DB en worden gecodeerd. Het normatief CFR21 Part 11 wordt ondersteund om projecten te creëren die voldoen aan de strengste normatieve normen. Het volledig automatische redundantiebeheer maakt het gebruik van systemen in Mission Critical toepassingen mogelijk.

Icoon web Progea

Web

Movicon.ba biedt Web Client technologie voor toegang tot uw automatiseringssystemen vanaf waar u (toevallig )populaire browsers, smartphones en tablets gebruikt. Multiuserness, bidirectionaliteit, prestaties en beveiliging dragen allemaal bij aan het verminderen van de instelkosten en het onderhoud. Servers zijn schaalbaar van Windows™ 10 naar Windows Embedded

De HTML5 is browser onafhankelijk en de APP’s ondersteunen smartphones en tablets met Android of iOS.

Icoon prestaties Progea

Prestaties en betrouwbaarheid

Movicon 11 biedt een all-inclusive softwareplatform. Een unieke editor van Windows 10 (Win32 / 64) naar Windows CE. Voor controle op de bedrijfsprocessen is het alleen nodig dat bedrijven deze software installeren. Dit geldt voor elke microapplicatie, voor HMI-terminals maar ook voor een ander medium of voor een grootschalige applicatie.

Icoon gebouwautomatisering Progea

Ontworpen voor gebouwautomatisering

Movicon 11 is gebaseerd op XML. Projecten zijn daarom simpele XML bestanden. Deze bestanden kunnen geopend en bewerkt worden met standaard software. Het platform staat aldoor open voor integratie met Windows applicaties. Projecten kunnen in hiërarchische structuren worden gegroepeerd, gedistribueerd en gedeeld.

Waarom Movicon BA?

Een korte introductie video!

Compatible met Windows 10

Movicon 11.6 wordt ondersteunt in Windows 10 besturingssystemen (alle versies). En wordt volledig ondersteund in de Windows 10 Current Branch (CB) en Current Branch for Business.

Windows10 compatible HMI/SCADA software

4S industrie B.V.

Jean Monnetpark 25
7336 BA Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag 8:30-17:00 uur
055 542 4228

TeamViewer support

Teamviewer Quick Support

Social Media
door 4S industrie