De EIGR-VB Gigabit IP router van Contemporary Controls kan worden geconfigureerd als een bedrade bridge VPN server voor single-site, remote access oplossingen. Met deze configuratie kunnen gebruikers hun eigen remote access opzetten en onderhouden zonder abonnementskosten en zonder de noodzaak van een cloud gebaseerde VPN server.

De EIGR-VB werkt in OpenVPN server mode en ondersteunt bridge mode waarbij maximaal 10 VPN clients (PC/Phone/Tablet) worden gebridged naar de LAN zijde van de router en een IP-adres krijgen toegewezen uit het LAN subnet. Dit biedt dezelfde toepassingservaring als wanneer de client apparaten deel zouden uitmaken van het LAN van de EIGR-VB en maakt doorgang van multicast- en broadcastberichten door de VPN tunnel mogelijk zonder dat een BACnet/IP Broadcast Management Device (BBMD) nodig is.

Hoewel de EIGR-VB veel van dezelfde functies heeft als de high-end routers, is hij eenvoudiger te installeren en in bedrijf te stellen. Een residente DHCP-server aan de LAN zijde levert IP-adressen aan LAN clients, terwijl een DHCP client aan de WAN zijde IP-adrestoewijzingen van het verbonden netwerk accepteert. Statische adressering is eveneens ook mogelijk. De configuratie gebeurt via een webbrowser met authenticatie.

Naast de BridgeVPN “self-hosted” oplossing, biedt Contemporary Controls een Self-HostedVPN oplossing die het mogelijk maakt voor klanten met netwerkkennis om hun eigen bedrade of draadloze toegang op afstand op te zetten en te onderhouden voor meerdere klanten – tot 15 bedrade/modem IP routers in OpenVPN client modus en 15 OpenVPN clients op PC/tablet/telefoon.

Een ander alternatief is een VPN dienst, zoals de abonnementsdienst RemoteVPN van Contemporary Controls, die veilige communicatie en het gemak van toegang op afstand biedt zonder de VPN server te hoeven onderhouden.

Een nieuwe BridgeVPN applicatie (PDF) is beschikbaar op de website van Contemporary Controls. Deze is geactualiseerd en weerspiegelt de nieuwste ontwikkelingen in de CTRLink EIGR-VB router. Zeven typische toepassingen worden in de gids getoond, met talrijke alternatieven beschreven voor elke implementatie. Deze applicatie zal u leren hoe u een VPN kunt integreren in bijna elke situatie die u zich kunt indenken, en misschien in sommige waar u nog niet eens aan hebt gedacht.