Er is nieuwe firmware beschikbaar voor de BASgatewayLX, die een betere beveiliging biedt. De Modbus naar BACnet gateway is een populaire keuze voor systeemintegratoren. Omwille van zijn gebruiksgemak en de beschikbaarheid van gedefinieerde profielen voor apparatuur zoals energiemeters, boilers en chillers. Firmware 2.0.19 biedt extra functionaliteit en gebruiksgemak.

BASgatewayLX met Modbus logo

Verbeterde beveiliging

De BASgatewayLX (BASGLX-M1) is extra beveiligd met SB-327, zodat de gebruiker bij de eerste instelling het standaardwachtwoord moet wijzigen. Wanneer de gebruiker voor het eerst inlogt om het toestel te configureren, zal hij de instellingen niet kunnen opslaan totdat een nieuw wachtwoord is aangemaakt. Dit wachtwoord moet voldoen aan de minimaal aanvaardbare vereisten van ten minste acht tekens lang (zonder spaties) met ten minste één numerieke waarde en ten minste één letter. Als de gebruiker op de IP-resetknop van het apparaat drukt, zal het apparaat terugkeren naar de standaard IP-instellingen, gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer het apparaat opnieuw wordt geconfigureerd, is een nieuw wachtwoord vereist.

“Allowlist”configuratie tabblad

Het tabblad “Allowlist configuratie” is toegevoegd aan de BASGLX-M1 en heeft een functie die BACnet/IP verkeer beperkt tot verkeer van BACnet headends. Supervisors die zijn gespecificeerd in de Allowlist, waardoor extra veiligheid wordt geboden en de apparaten niet langer hoeven te reageren op niet-gerelateerde berichten.

Backup/Restore functies

System Settings Backup/Restore is een nieuwe functie waarmee de volledige configuratie instellingen (systeemnaam, IP-adres, subnetmasker, etc.) kunnen worden opgeslagen als een enkel XML bestand. Zodra het is opgeslagen, kan de bestandsnaam worden gewijzigd om aanpassing mogelijk te maken om de projectnaam duidelijk te helpen definiëren. Dit bestand kan naar andere gateways worden gedownload om gemeenschappelijke configuratie instellingen vooraf te configureren en zo sneller op te starten.

Met Mapped Profile Backup/Restore kunnen alle in kaart gebrachte profielen in één enkel bestand worden opgeslagen. Alle gegevens in het tabblad “Mapping Configuration” worden opgeslagen met alle voorinstellingen van de te pollen variabelen. Dit is een snelle manier om een volledig project op te slaan en terug te zetten naar andere gateways waardoor het opstarten sneller gaat. Een “Mapping Configuration” kan ook bestaan uit meerdere profielen die afzonderlijk vanuit een bibliotheek worden hersteld. Het opbouwen van een bibliotheek maakt het opstarten net zo eenvoudig als het selecteren van veelgebruikte profielen die u vooraf hebt geconfigureerd.

Voor meer informatie en om de gratis firmware 2.0.19 te downloaden, gaat u naar de BASgatewayLX Firmware pagina. Er is ook een video beschikbaar waarin de verbeterde functionaliteit wordt uitgelegd. De BASgatewayLX besteld u eenvoudig via onze webshop.