BASautomation

Building on BACnet®

BACnet (Building Automation and Control Network) is het meest populaire open protocol in gebouwautomatisering en energiemanagementsystemen

BASautomation BACnet oplossingen

BACnet® (Building Automation and Control Network) is het meest populaire open protocol in gebouwautomatisering en energiemanagementsystemen. Het is ontwikkeld door de American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers (ASHRAED). De bedoeling van deze open standaard is om gebouweigenaren en systeemintegratoren de mogelijkheid te bieden om BACnet compatibele apparatuur van verschillende leveranciers te kiezen. Contemporary Controls onderschrijft het “open control” concept en de BASautomation serie van BACnet producten biedt open oplossingen bij de implementatie van netwerkbesturingen in gebouwen.

Header BAS automation

BACnet clientapparaten initiëren commando’s terwijl BACnet serverapparaten op commando’s reageren. BACnet apparaten communiceren met elkaar via een netwerk. De meest populaire netwerken zijn BACnet/IP en BACnet MS/TP (Master Slave / Token Passing). Om BACnet netwerken met elkaar te verbinden zijn BACnet routers nodig, terwijl voor het verbinden van niet conforme BACnet apparaten, zoals Modbus, met een BACnet netwerk een gateway nodig is.

Supervisors bevinden zich meestal op IP niveau en functioneren als clients, terwijl I/O modules en communicerende thermostaten op MS/TP niveau functioneren als servers. Controllers kunnen worden gevonden op beide niveaus die functioneren als servers of in sommige gevallen als client/servers.

Wat uw applicatie ook nodig heeft, de BASautomation serie heeft een oplossing.

Benieuwd naar WAT DE CONTEMPORARY CONTROLS
OPLOSSINGEN VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Samen aan de slag met de deze oplossingen?
Neem gerust contact op met ons team en hun expertise.

BASAUTOMATION PRODUCTEN

Productbanner BASrouters BASautomation

Multi-netwerk routers voor BACnet

BACNET ROUTERS

De BASrouters BACnet routers zijn multi-netwerk routers die worden gebruikt om berichten te routeren tussen BACnet/IP, BACnet Ethernet en BACnet MS/TP netwerken. 

Productbanner BASswitch BASautomation

Voor besturingskasten met beperkte inbouwdiepte en bedradingssystemen

SWITCHES

De Plug-and-Play (PnP) EIBA switches bieden de benodigde functionaliteit, montagegemak en robuustheid om deze toepassingen in te vullen. Alles in een zeer compacte bouwvorm.

Productbanner BASgateway BASautomation

Modbus naar BACnet gateway

GATEWAYS

Om Modbus apparaten te laten verschijnen als individuele BACnet apparaten kan een BASgatewayLX toegepast worden. De gateway heeft een 10/100 Mbps Modbus TCP en BACnet/IP Ethernet poort en een Modbus seriële poort.

Productbanner Communicating Thermostats BASautomation

BASstat BACnet thermostaten

COMMUNICATING THERMOSTATS

De BASstat serie van BACnet compatibele bedrade of draadloze communicerende thermostaten zorgt voor een moeiteloze integratie in BACnet/IP (Wi-Fi) of BACnet MS/TP (EIA-485) netwerken. 

Blijf op de hoogte!

Van ons laatste nieuws en technisch updates van onze leverancier Contemporary Controls.

Blijf op de hoogte!

Van ons laatste nieuws en technische updates.

Selecteer nieuwsbrief:

We sturen uw geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven