BASautomation

Header BASautomation

BACnet Building Automation and Control Network, ontwikkeld door de American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE), is het meest populaire open protocol in gebouwautomatisering en energiemanagementsystemen. De bedoeling van deze open standaard is om gebouweigenaren en systeemintegratoren de mogelijkheid te bieden om BACnet compatibele apparatuur van verschillende leveranciers te kiezen. Contemporary Controls onderschrijft het “open control”-concept en de BASautomation lijn van BACnet producten biedt open oplossingen bij de implementatie van netwerkbesturingen in gebouwen.

BACnet clientapparaten initiëren commando’s terwijl BACnet serverapparaten op commando’s reageren. BACnet apparaten communiceren met elkaar via een netwerk. De meest populaire netwerken zijn het Internet Protocol (BACnet/IP) en het Master-Slave Token-Passing netwerk (BACnet MS/TP). Om BACnet netwerken met elkaar te verbinden zijn BACnet routers nodig, terwijl voor het verbinden van niet conforme BACnet apparaten, zoals Modbus, met een BACnet netwerk een gateway nodig is.

Supervisors bevinden zich meestal op IP niveau en functioneren als clients, terwijl I/O modules en communicerende thermostaten op MS/TP niveau functioneren als servers. Controllers kunnen worden gevonden op beide niveaus die functioneren als servers of in sommige gevallen als client/servers.

Wat het product ook nodig heeft, de BASautomation lijn heeft een oplossing.

Productoverzichtpagina BASautomation

Routers

De BASrouters zijn multi-netwerk routers die worden gebruikt om berichten te routeren tussen BACnet/IP, BACnet Ethernet en BACnet MS/TP netwerken. Er zijn drie versies beschikbaar: twee op DIN-rail gemonteerde units voor vaste installaties en een draagbare unit voor de inbedrijfstelling en het oplossen van problemen.

Productoverzichtpagina BASautomation Gateways

Gateways

Om BACnet conformiteit te bereiken, laten BASgateways Modbus-apparaten verschijnen als individuele BACnet apparaten. Met behulp van het concept van virtuele routing wordt elk aangesloten Modbus apparaat behandeld als een afzonderlijk BACnet apparaat met objectpunten die alleen de Modbus registers vertegenwoordigen die uit het geadresseerde apparaat zijn geselecteerd.

Productoverzichtpagina Thermostats

De BASstat lijn van BACnet communicatie thermostaten beschikt over BACnet serverfunctionaliteit via MS/TP of Wi-Fi. Er bestaan modellen voor meertrapsverwarming/-koeling van dakunits (RTU’s) en voor 2-pijps of 4-pijps fan coils (FCU’s). Deze apparaten kunnen eenvoudig worden gecontroleerd door BACnet clients.

Productoverzichtpagina BASautomation Supervisors

Supervisors

Supervisors bieden zowel BACnet/IP clientfunctionaliteit als controle in één pakket. Naast BACnet MS/TP en Modbus to BACnet integratie, bieden supervisors head-end mogelijkheden zoals alarmeren, trending, scheduling en graphics.

4S industrie B.V.

Pr. Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

Nieuwsbrief
door 4S industrie