Voor commerciële en industriële Ethernet toepassingen

Productpagina Skorpion Media Convertor

Productoverzicht Skorpion Media Convertor

 • Plug-and-Play configuratie
 • 100BASE-TX/100BASE-FX conversie
 • Afgeschermde RJ-45 en SC/ST-stijl fiber connectoren
 • Full duplex werking
 • MDI- en MDIX-koperpoorten
 • DIN-rail montage
 • Robuuste metalen behuizing
 • Diagnostische LED’s
 • Verbeterde EMC-conformiteit
 • UL 508 vermeld, c-UL vermeld, CE-markering
 • 24 VAC/VDC gevoed

Productdetails van de Skorpion Media Convertor

De EIMK Skorpion Media Converter serie van Contemporary Controls maakt de conversie van een Ethernet koperen segment naar glasvezel eenvoudig. Door het gebruik van full duplex met 100 Mbps levert het de hoogst mogelijke prestaties op 100 Mbps verbindingen. De EIMK is een echte mediaconverter en niet alleen een twee poorts Ethernet switch. Daarom worden de prestaties verbeterd door de store-and-forward data latency die inherent is aan een switch niet te introduceren. Zowel multimode- als single-mode modellen zijn beschikbaar met ST- of SC-connectoren. Vezelafstanden tot 15 km zijn mogelijk met het single-mode model en tot 2 km met de multimode modellen. Aan de koperzijde zijn zowel MDI- als MDIX poorten beschikbaar als aanvulling op een eindstation poort of een switch poort. Crossover functionaliteit wordt aan de glasvezelzijde bereikt door eenvoudigweg de glasvezelverbindingen om te keren.

Elk van de drie modellen ondersteunt de full duplex werking voor 100BASE-TX en 100BASE-FX segmenten. Twee modellen ondersteunen multimode glasvezelverbindingen: de EIMK-100T-FT maakt de glasvezelverbinding via ST-style connectoren, terwijl de EIMK-100T-FC dit doet via SC-style connectoren. Het model EIMK-100T-FCS ondersteunt single-mode glasvezel via SC-style connectoren. De maximale afstand met 62,5/125 µm multimode glasvezelkabels is 2 km, terwijl singlemode glasvezel tot 15 km kan overbruggen.

Twee RJ-45-connectoren (een MDIX-poort en een MDI-poort) maken straight-trough of crossover koperen bekabeling mogelijk. Link en activiteit LED’s maken het mogelijk om problemen op te lossen aan zowel de koper- als de glasvezelzijde.

Alle units worden op de TS-35 DIN-rail gemonteerd en werken met een 24 V AC- of DC-voedingsbron, terwijl er ook redundante voedingsaansluitingen zijn. Door de integratie van een half-wave gelijkrichter is het delen van de stroombron met andere half-wave apparaten mogelijk.

Alle modellen zijn ontworpen voor commerciële en industriële Ethernet toepassingen en voldoen aan de EMC-immuniteits- en emissiecompatibiliteitsnormen voor industriële omgevingen.

Benieuwd naar WAT DE CONTEMPORARY CONTROLS
OPLOSSINGEN VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

Samen aan de slag met de deze oplossingen?
Neem gerust contact op met ons team en hun expertise.

Bestelinformatie Skorpion Media Convertor

ArtikelcodeOmschrijvingWebshop
EIMK-100T/FTSkorpion 100BASE-TX/100BASE-FX MM ST-Fiber Media ConverterBestellen
EIMK-100T/FCSkorpion 100BASE-TX/100BASE-FX MM SC-Fiber Media ConverterBestellen
EIMK-100T/FCSSkorpion 100BASE-TX/100BASE-FX SM SC-Fiber Media ConverterBestellen

Blijf op de hoogte!

Van ons laatste nieuws en technische updates.

Selecteer nieuwsbrief:

We sturen uw geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Scroll naar boven