SEARCHoverIP

Home > MB connect line > Applicaties > SEARCHoverIP

Zoek naar LAN apparaten achter de router over de VPN verbinding

Applicatie SEARCHoverIP - schema - grijs

De industriële routers mbNETmbNET.mini, en mbNET.rokey en het remote serviceportaal mbCONNECT24 ondersteunen allemaal de SEARCHoverIP functie. Met de SEARCHoverIP functie kunt u uw PLC ook vinden via remote access (VPN) in het netwerk. Zo kunnen bijvoorbeeld “maagdelijke” SIEMENS controllers op afstand in het netwerk worden gevonden en geconfigureerd. Bovendien wordt de zoekfunctie ook ondersteunt voor besturingen van de merken SchneiderElectric, Rockwell, Beckhoff en Pilz.

De op de markt verkrijgbare besturingssystemen en hun configuratiesoftware werken bij de eerste inbedrijfstelling meestal volgens het Broadcast / Multicast / Discover principe. Dit principe is gebaseerd op Layer2 netwerkcommunicatie. D.w.z. de bijbehorende configuratiesoftware zoekt via netwerkfuncties de besturingen in het netwerk.

In lokale netwerken is dit meestal geen probleem. Maar bij onderhoud op afstand (remote access) wordt het netwerk gerouteerd. Het lokale (LAN) netwerk komt niet overeen met het (LAN) netwerk op afstand achter de router). Dus is alleen communicatie via Layer3 (van het TCP model) beschikbaar. Dat betekent dat deze comfortabele manier meestal niet beschikbaar is tijdens het onderhoud op afstand en daarom moet de gebruiker de IP participanten kennen en ze handmatig opgeven.

Met de SEARCHoverIP functie van mbCONNECT24 en mbDIALUP biedt MB connect line de betrouwbare en comfortabele mogelijkheid om deze zoekfuncties via remote access.

Meer weten? Of support nodig?

Handleiding SEARCHoverIP

Applicatie SEARCHoverIP handleiding
Download (PDF)

Demo video SEARCHoverIP

Applicatie SEARCHoverIP - 4s-video
Bekijk de video op ons YouTube kanaal

Vragen?

Neem dan contact op met ons team en hun expertise.
Bel gerust met ons via 055 542 4228 of stuur een bericht via ons contactformulier.

4S Industrie B.V.

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

TeamViewer support

Logo Teamviewer Quick Support