BASrouter nu met buitentemperatuurbereik

De populaire BASrouter werkt nu ook in het volledige industriële temperatuurbereik van -40° tot +75°C. De BASrouter werd oorspronkelijk gespecificeerd om te werken binnen het temperatuurbereik van 0° tot +60°, wat volledig geschikt is voor een werkomgeving binnenshuis.

Sommige klanten wensten de router echter buiten of op afgelegen plaatsen te gebruiken, waar geen regeling van de omgevingstemperatuur beschikbaar was. De router moest bestand zijn tegen ruwere omgevingsomstandigheden. In antwoord op deze verzoeken en zonder extra kosten voor de klant, zijn de halfgeleiders en andere elektronische componenten van deze router aangepast voor het volledige industriële temperatuurbereik van -40° tot +75°C (-40°F tot +167°F).

BASrouter beschikt nu over buitentemperatuurbereik

De BASrouter is een compacte BACnet multi-netwerk router die zorgt voor veelzijdige stand-alone routering tussen BACnet/IP, BACnet Ethernet (ISO 8802-3), en BACnet MS/TP netwerken. De BACnet router kan via het web worden geconfigureerd en wordt gevoed door 24 VAC/VDC.

De BAS Router heeft een metalen behuizing die op een 35 mm DIN-rail wordt gemonteerd. Er is één MS/TP poort en één 10/100 Mbps Ethernet poort.

De MS/TP poort heeft een optisch geïsoleerde transceiver met een verwijderbaar 3-pins aansluitblok voor de EIA-485 aansluiting. De Ethernet poort heeft een afgeschermde RJ-45 connector. Auto-negotiatie en Auto-MDIX zorgen ervoor dat deze poort automatisch aansluit op de aangesloten apparatuur. Daarom kan voor de Ethernet netwerkaansluiting zowel een straight-through als een crossover CAT5/6-kabel worden gebruikt.

Een webserver maakt inbedrijfstelling en probleemoplossing met een standaard webbrowser mogelijk. Er zijn drie LED’s: de voedings-LED brandt groen wanneer er voldoende stroom is. Een tweekleurige Ethernet LED brandt groen voor 100 Mbps en geel voor 10 Mbps en geeft activiteit aan door te knipperen. De MS/TP LED knippert groen wanneer geldig MS/TP verkeer wordt ontvangen. Als de MS/TP ontvangst-LED continu en zonder lange onderbrekingen knippert, is dit een goede indicatie dat het MS/TP netwerk operationeel is.

Interne MS/TP bias en terminatie jumpers maken flexibele bias en terminatie opties mogelijk. Ze kunnen worden verwijderd voor mid-span installaties.

Maak nu kennis met deze BASrouter.

Scroll naar boven