Industriële Diagnostic Switch vereenvoudigt testen

Een machinebouwer klaagde dat het testen met Ethernet switches vaak erg lastig was. Hoewel een voordeel van een Ethernet switch is dat berichten alleen naar poorten worden geleid die partij zijn van de communicatie, maakt dat het debuggen van protocollen moeilijk.

“Ik moest de ethernetswitch uitschakelen om de MAC adrestabel te wissen telkens wanneer ik de Ethernetkabels voor verschillende apparaten op de machine verplaatste,” zei de machinebouwer. “Voor elke test moest ik de stroom uitschakelen, waardoor het langer duurde om het project af te ronden en het was een heel gedoe. Ik wilde een manier om een gemakkelijk toegankelijke testpoort te hebben.”

Vervanging van de Ethernet switch door een Skorpion Diagnostic Switch vereenvoudigde het testen en maakte het aan- en uitschakelen van de stroomtoevoer voor elke test overbodig.

Productpagina Skorpion Diagnostic Switch Series

De Skorpion Diagnostic Switch behoudt alle eigenschappen van een Unmanaged Switch, zoals auto-negotiation en auto-MDIX behalve één belangrijke eigenschap – het leert niet. Omdat het zijn database van bron MAC adressen en switch poort koppelingen niet bijwerkt, blijft de Skorpion Diagnostic Switch alle poorten overspoelen met berichten alsof het broadcast berichten zijn. Hierdoor kunnen protocoltools zoals Wireshark elk netwerkverkeer vastleggen dat door de switch gaat, ongeacht de poort locatie van het verkeer.

In plaats van een Managed Switch met poort-mirroring te plaatsen in elke machine, installeerde de machinebouwer een Skorpion Diagnostic Switch in elk bedieningspaneel dat een op Ethernet aangesloten PLC controller had.

“Het meeste verkeer waarin ik geïnteresseerd was, had te maken met de PLC besturing,” zei de machinebouwer.

De machinebouwer plaatste de Skorpion Diagnostic Switch tussen de PLC controller en het IP netwerk. Omdat de controller zich aan het einde van een enkele Ethernetpoort bevond, fungeerde de Skorpion Diagnostic Switch als een actieve aftakking met drie poorten: één aansluiting op de PLC controller, één aansluiting op het IP netwerk en één aansluiting gereserveerd voor een protocoltool zoals Wireshark op een laptop. In feite kreeg de machinebouwer met deze opstelling twee extra reservepoorten.

“Ik hoef mijn laptop niet aangesloten te laten,” zei de machinebouwer. “Ik maak alleen verbinding als ik protocolanalyses moet uitvoeren, een apparaat online moet configureren of webpagina’s moet bekijken. Met deze opstelling heb ik een netwerkdiagnosepoort die altijd klaar is voor gebruik.”

De Skorpion Diagnostic Switch kan permanent op een installatie worden geïnstalleerd of worden vervangen door een gewone Skorpion Switch zodra een systeem in bedrijf is gesteld. Dit apparaat kan ook nuttig zijn bij het ontwikkelen van embedded Ethernet apparaten, omdat u de Skorpion Diagnostic Switch tussen twee embedded Ethernet apparaten kunt verbinden en hun berichten kunt bekijken met Wireshark®.

De Skorpion Diagnostic Switch kan worden gebruikt voor bedieningspaneelinstallaties waar men de mogelijkheid nodig heeft om problemen op in het veld te diagnosticeren. Hij kan ook worden gebruikt in een ontwikkelingsomgeving bij het debuggen van code. Een metalen DIN-rail clip bevestigd aan de aluminium behuizing kan de zwaarste installatie overleven.

Bekijk de Skorpion Diagnostic Switch pagina voor meer informatie.

Scroll naar boven