BAS automation (BACnet)

Home > Contemporary Controls > BAS automation (BACnet)

BACnet Building Automation and Control Network, ontwikkeld door de American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE), is het meest populaire open protocol in gebouwautomatisering en energiemanagementsystemen. De bedoeling van deze open standaard is om gebouweigenaren en systeemintegratoren de mogelijkheid te bieden om BACnet compatibele apparatuur van verschillende leveranciers te kiezen. Contemporary Controls onderschrijft het “open control”-concept en de BASautomation lijn van BACnet producten biedt open oplossingen bij de implementatie van netwerkbesturingen in gebouwen.

BACnet clientapparaten initiëren commando’s terwijl BACnet serverapparaten op commando’s reageren. BACnet apparaten communiceren met elkaar via een netwerk. De meest populaire netwerken zijn het Internet Protocol (BACnet/IP) en het Master-Slave Token-Passing netwerk (BACnet MS/TP). Om BACnet netwerken met elkaar te verbinden zijn BACnet routers nodig, terwijl voor het verbinden van niet conforme BACnet apparaten, zoals Modbus, met een BACnet netwerk een gateway nodig is.

Supervisors bevinden zich meestal op IP niveau en functioneren als clients, terwijl I/O modules en communicerende thermostaten op MS/TP niveau functioneren als servers. Controllers kunnen worden gevonden op beide niveaus die functioneren als servers of in sommige gevallen als client/servers.

Wat het product ook nodig heeft, de BASautomation lijn heeft een oplossing.

Portfolio afbeeldingen BAS Routers

BAS Routers

Portfolio afbeeldingen BAS Switch Series

BAS Switch Series

Portfolio afbeeldingen BAS Gateway

BAS Gateways

Portfolio afbeeldingen BAS Thermostaat

Communicatie Thermostaat

4S Industrie B.V.

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

TeamViewer support

Logo Teamviewer Quick Support