Connext

Connext is veel meer dan een gewone OPC UA Server.

Intro afbeelding Progea Connext (2020)

De Connext© OPC UA software is veel meer dan een industriële communicatieserver. Het is een connectiviteitsengine voor elke data-acquisitie, implementatie en registratiebehoefte. Onmisbaar voor Industrie 4.0.

Connext is een OPC UA Server die een groot aantal protocollen voor industrie, infrastructuren en gebouwen ondersteunt. Het ondersteunt geavanceerde functies zoals Gateway, Historian / Data Loggers, redundantie, OPC UA server en Client IIoT protocollen en nog veel meer. Connext is de ideale oplossing voor elke M2M-, IT- en OT-connectiviteit op fabrieksniveau.

Logo Connext intro

Progea lanceert op de markt voor industriële automatisering het product Connext. Versterkt door haar lange ervaring en know how in de industriële communicatieprotocollen en OPC UA. Connext is gebaseerd op de Automation Platform.NExT technologie, het toonaangevende automatiseringsplatform in de industrie dat één enkele bron van industriële automatiseringsgegevens biedt voor al uw toepassingen. Connext maakt gebruik van OPC UA (de standaard voor interoperabiliteit van de automatiseringsindustrie) en IT communicatie (zoals SNMP en IIoT) om gebruikers één bron voor industriële gegevens te bieden.

Het platform is ontwikkeld en getest om te voldoen aan de vereisten van onze klanten op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Connext biedt communicatie voor een breed scala aan industriële en infrastructurele apparaten en veldbussen. Het beheert de OPC UA verbinding met elke standaard client. Bovendien beheert het krachtige functies zoals Gateway, Historian, Alarms & Condition, IIoT, Redundancy.

Perfect voor industrie 4.0

Categorie Connext OPC UA server

Connext is een I/O server die enorme hoeveelheden communicatieprotocollen kan verwerken om verschillende niveaus van fabrieks IT en OT onderling te verbinden met behulp van OPC UA technologie.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Connext?

Progea eigenschap icon Normen & standaarden (blauw)

Gecertificeerde dataserver

De Connext Server heeft een OPC Foundation certificering en ondersteunt de Data Access, Alarm & Conditions en Historical Access specificaties.

Progea eigenschap icon Openheid (blauw)

Open

De Connext Server biedt maximale openheid met een SDK om .NET-ontwikkelaars in staat te stellen hun eigen suite van op maat gemaakte protocollen te integreren. Om zo de bestaande bibliotheek van kant-en-klare en beschikbare stuurprogramma’s uit te breiden.

Progea eigenschap icon OPC UA (blauw)

Communicatieprotocollen

De Connext OPC UA Server bevat een suite van communicatieprotocollen die onder verschillende categorieën vallen. Deze kunnen één voor één of meerdere keren worden geactiveerd met behulp van de Multidriver optie en de Gateway functie. De lijst met communicatieprotocollen (Siemens, Rockwell, Omron, BacNet, Ethernet/IP, Konnex en andere) kan worden bekeken op de website van Progea. De Connext Drivers zijn dezelfde die in Movicon.NExT worden gebruikt. Elk Connext communicatieprotocol ondersteunt automatische variabele import vanuit het veld of de PLC voor eenvoudigere en snellere communicatieconfiguraties.

Progea eigenschap icon Kostenreducties (blauw)

Kostenreducties

Connext wordt aangeboden met een modulair licentiebeleid dat de omvang van de licenties bepaalt aan de hand van het vereiste aantal Tags (variabelen). Een TAG is een variabele die verbonden is met het veld in bit, byte, bit, byte, word, float en double/long 64bit, inclusief de variabelen die gedefinieerd zijn als structuur of array members. De byte, word en andere variabelen kunnen naar enkele bits worden verwezen. (Opmerking: elk variabel member van Structure- of Array types telt als één Tag).

Waarom Connext?

YouTube video thumbnail Connext

Meer weten of een demo aanvragen?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Gateway & IIoT

Elke Server Tag in een MultiDriver configuratie, kan tegelijkertijd worden aangesloten op verschillende communicatieprotocollen. Door de Internet of Things (IoT) protocollen kan de in het veld ingelezen data direct worden verbonden met systemen op afstand of met databases in de Cloud, zoals bijvoorbeeld Progea Cloud.Databoom.

Historian & Data Loggers

De Connext Server biedt de mogelijkheid om de Historian te gebruiken voor het vastleggen van gegevens op relationele databases (SQL Server wordt standaard gebruikt) of in de Cloud (SQL Azure). Door de ondersteuning van OPC UA Historical Access kan de Connext data server dus ook gebruikt worden als een datacollectie systeem om historische gegevens aan te leveren.

Alarmen & Condities

De Connext Server biedt ook de mogelijkheid om de alarmeringsconfiguratie te gebruiken om de alarmen & condities specificatie in OPC UA Clients te beheren wanneer dat nodig is.

Progea eigenschap icon Connectie Redunantie (wit)

Redudantie

De Connext Server ondersteunt de Hot Backup als optie om ervoor te zorgen dat de dataserver arrays worden afgehandeld met de maximale beschikbaarheid van dataverbindingen en -archieven voor elke bedrijfskritische toepassing.

Progea eigenschap icon Connectie Connext Movicon.NExT (wit)

Geïntegreerde connectiviteit met Movicon™

Naast de communicatie met elke supervisor biedt Connext ook het grote voordeel van de integratie en het gebruik van de connectiviteit van de Movicon.NExT SCADA/HMI systemen.

Connext omarmt de industrie 4.0

Connext kan voldoen aan elke real-time connectiviteitsbehoefte en overstijgt het beperkte gebruik van de traditionele OPC UA Servers.

Connext draait op diverse beeldschemen

Neem contact met ons op

Icon Contact map

Bezoek ons kantoor

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn

Icon Contact telefoon

Bel met ons

Telefoonnummer:
055 542 4228

Maandag – vrijdag
8:30-17:00 uur

Icon Contact e-mail

E-mail ons

Verkoop & administratie:
info@4sindustrie.nl 

Support:
support@4sindustrie.nl

Vraag informatie aan

4S industrie B.V.

Pr. Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

Nieuwsbrief
door 4S industrie