Movicon.NExT

Movicon.NExT overtreft de beperkingen van traditionele SCADA technologie

Productafbeeldingen Movicon.NExT procesautomatisering

Het is een open en schaalbaar platform op basis van .NET en de nieuwste connectiviteitssoftware, de nieuwe generatie WPF/XAML software voor het renderen van vectorafbeeldingen. Het is gestructureerd op de modulaire concepten met plug-in-technologie om industriële software-architectuur opener en schaalbaarder te maken door functiemodules te integreren die in staat zijn om alle bedrijfsbehoeften efficiënt te beheren.

Op basis van het Automation Platform.NExT ontworpen door Progea om de basis te bouwen van moderne automatiseringssystemen.

Logo Movicon.NExT

Dit modulaire en open platform stelt automatiseringsprofessionals in staat dé oplossing te bieden voor Supervision, HMI, Control, HistorianMES en industriële analyse. Het Movicon.NExT project is ontworpen om het beperkte gebruik van conventionele SCADA/HMI technologie te overtreffen. Op basis van de modernste technologische oplossingen creëert het de basis voor een langetermijninvestering zonder compromis.

Movicon.NExT biedt de openheid en integratie die nog niet eerder in de automatiseringswereld is waargenomen..

Het platform is ontworpen om een alles-in-één modulaire en flexibele werkomgeving te bieden. Om industriële softwaretoepassingen te ontwerpen en distribueren en de communicatie te beheren van veld- en gegevensverzameling, HMI grafische interface te programmeren, alarmbeheer, data logging en meer.

NExT generation SCADA

Productafbeeldingen Movicon.NExT productautomatisering

Het Movicon.NExT project is zo ontworpen dat het geringe gebruik van conventionele SCADA/HMI technologie wordt overtroffen door de nieuwste generatie native-gebaseerde software-oplossingen te gebruiken en de meest geavanceerde technologie te integreren. Deze oplossingen creëren een solide basis voor langetermijninvesteringen zonder compromis. Ze bieden openheid en integratie die nog niet eerder in de automatiseringswereld is gezien.

The NExT generation SCADA software

Galerij Movicon.NExT

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Movicon.NExT?

Icoon network Progea

Innovatief Platform

De software is gebaseerd op het modulaire platform, Automation Platform.NExTTM. Het biedt een open en modulair .NET framework. Het heeft een rijke software suite met functionele modules om open, krachtige en uitbreidbare projecten te ontwikkelen.

Icoon Schaalbaar Modulair Progea

Schaalbaar en Modulair

De software is ontworpen om maximale schaalbaarheid te waarborgen. Het biedt een all-inclusive configuratieomgeving voor modulaire oplossingen geïntegreerd in een eenvoudig en flexibel platform. De architectuur beschikt over een onbeperkt scala van toepassingen en zorgt voor een aanzienlijke besparing van tijd en kosten. De software is gebaseerd op het “plug-in” concept voor maximale compatibiliteit met een systeem. Nieuwe functionele modules kunnen geïntegreerd worden in het Progea framework. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig hun .NET oplossing naar eigen wens aanpassen.

Icoon snelle engineering Progea

Snelle engineering

Het heeft een volledig geïntegreerde innovatie en hippe ontwikkelomgeving met een set aan intuïtieve functionaliteiten. Dankzij de nieuwe technologieën, waarop het platform gebaseerd is, zal uw ontwikkeltijd verminderen. Dit wordt gerealiseerd met behulp van diverse wizards, sjablonen, de toolbox, symboolbibliotheken en meer.

Icoon drivers Progea

OPC UA, IoT & drivers

Het informatiemodel is gebaseerd op de innovatieve OPC UA technologie met volledige ondersteuning voor alle specificaties (DA, AE, HA) voor zowel Client als Server. Dit zorgt voor een maximale connectiviteit voor verschillende apparaten of modules met ongekende beveiliging en prestaties.

De I/O Data server module wordt geleverd met een grote selectie aan native I/O-stuurprogramma’s die vrij voor gebruik zijn. Het biedt directe connectiviteit voor apparaten met eigen protocollen zoals Siemens S7, Rockwell, Modbus, Omron en nog veel meer. De Client/Server van het platform heeft een eenvoudige en high-performance netwerkarchitectuur.

Icoon vector graphic Progea

Nieuwe generatie graphics

Het maakt gebruik van de vector graphics rendering engine van WPF (Windows Presentation Foundation). Deze nieuwe generatie technologie maakt het mogelijk om nieuwe vector graphics te maken in zowel 2D als 3D. De grafische bibliotheken zijn volledig nieuw ontworpen om objecten en symbolen van (top)kwaliteit te bieden. Uw projecten zullen worden toegepast in een nieuw tijdperk van HMI oplossingen dankzij deze dynamische animaties en grafische functies met native Multi Touch. Met een volledige ondersteuning voor import van XAML vector graphics naast de traditionele BMP, PNG, JPG en multimedia formaten.

Icoon normen Progea

Voldoet aan de normen

Het maakt gebruik van de vector graphics rendering engine van WPF (Windows Presentation Foundation). Deze nieuwe generatie technologie maakt het mogelijk om nieuwe vector graphics te maken in zowel 2D als 3D. De grafische bibliotheken zijn volledig nieuw ontworpen om objecten en symbolen van (top)kwaliteit te bieden. Uw projecten zullen worden toegepast in een nieuw tijdperk van HMI oplossingen dankzij deze dynamische animaties en grafische functies met native Multi Touch. Met een volledige ondersteuning voor import van XAML vector graphics naast de traditionele BMP, PNG, JPG en multimedia formaten.

Icoon alarmen Progea

Krachtig alarmbeheer

Movicon.NExT biedt een krachtig alarmbeheer met nieuwe functies en alarmtypes. Activering op afwijkingswaarde of een snelle datawijziging zijn samen met de traditionele activering op een gebeurtenis zijn opgenomen. De alarmen worden opgeslagen in de database voor chronologische of statistische analyse. De Alarm Dispatcher stuurt meldingen aan personeel via SMS, Email of VoIP.

Icoon beveiliging Progea

Maximale beveiliging

De software zorgt voor het hoogste beveiligingsniveau. Dit wordt verzekerd door gebruik te maken van OPC UA modellen en certificaten bij het beheer van gegevens tussen client en server. Dit gebeurt tevens bij Gebruikers en wachtwoordbeheer via verschillende authenticatiemodellen zoals biometrische herkenning. Tenslotte wordt de beveiliging en data-integriteit van het systeem gewaarborgd door redundante multi server functies, zelfs voor de meest kritische applicaties.

Icoon database Progea

Historian en Dataloggers

Automation Platform.NExT platform maakt een efficiënte datalogging mogelijk via de Historian en Datalogger technologie. Het VFS-systeem (Virtual File System) biedt data-extractie. Gegevens worden standaard opgenomen in Ms SQL Server formaat. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van connectors van Oracle en MySQL-databases. Maar ook de Microsoft Azure cloud technologie is te gebruiken.

Icoon rapporten Progea

Rapporten, trends & analyse

Movicon.NExT biedt u krachtige analyse- en rapportagehulpmiddelen. Ongeacht of u deze gegevens ook opslaat in een database. Grafieken, tabellen, data-analyse en de krachtige geïntegreerde Report Designer bieden krachtige analyse tools. En dan zowel lokaal als via het web. Analyseren van historische gegevens is in Movicon.NExT standaard geïntegreerd. Het vereist geen extra tools en geeft toegang tot de DB, data-extractie en grafiek- en tabelweergave. Met de Report Designer kunt u rapporten lokaal of via het web maken en beheren. Met de Web Dashboards kunt u data analyseren met behulp van de HTML5 Web Client.

Icoon functies Progea

Geïntegreerde functies

Het biedt krachtige ingebouwde functies die klaar zijn voor gebruik. Denk aan keyboard commando’s, virtuele toetsenborden, menu’s, taakplanners en nog veel meer. Samen zullen de ze ontwikkeltijd van projecten drastisch verminderen zelfs voor de meest complexe applicaties. Met een krachtige recept management kunt u gegevens opslaan in een DB met een directe verbinding met PLC met hulp van standaard of vrij programmeerbare grafische interfaces. Open voor elk ontwerp met de geïntegreerde VB.NET taal en VB.NET code, een uitgebreide reeks API’s zijn aanwezig. Een geïntegreerde logica FDB (Function Block Logic) is aanwezig om sequentiële logica te beheren.

Icoon HTML5 Web Client Progea

HTML5 Web Client

Het is een platform dat toegang mogelijk maakt tot de fabriek via het internet. Het creëren van web-enabled projecten is eenvoudig en effectief dankzij de Web Server module. Dankzij de HTML5 technologie verzorgt het een maximale toepassing in verschillende platforms en besturingssystemen. Apps zijn beschikbaar voor smartphone en tablets voor Android, iOS en Windows Universal App.

Waarom Movicon.NExT?

Compatible met Windows 10

Movicon 11.6 wordt ondersteunt in Windows 10 besturingssystemen (alle versies). En wordt volledig ondersteund in de Windows 10 Current Branch (CB) en Current Branch for Business.

Windows10 compatible HMI/SCADA software
4S industrie B.V.

Jean Monnetpark 25
7336 BA Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag 8:30-17:00 uur
055 542 4228

TeamViewer support

Teamviewer Quick Support

door 4S industrie