Movicon.NExT

De universele software: van SCADA/MES naar kleine op Linux gebaseerde HMI projecten.

Intro afbeelding Progea Movicon.NExT (2020)

Movicon.NExT™ 4.0 is het nieuwe industriële softwareplatform van Progea dat de meest innovatieve en flexibele softwaretechnologie biedt voor Window/Linux HMI projecten, voor SCADA systemen en efficiënte MES analyseoplossingen die essentieel zijn voor Industry 4.0.

Het geeft automatiseringstechnici gemakkelijker toegang tot modulaire oplossingen voor Supervisie, HMI, Controle, Historian, MES en Industriële Analyse.

Het Movicon.NExT™ project is ontworpen om het beperkte gebruik van traditionele SCADA/MES/HMI technologieën te overwinnen.  Gebaseerd op moderne technologische oplossingsinnovaties creëert Movicon.NExT™ de basis voor investeringen op lange termijn zonder dat er compromissen hoeven te worden gesloten.

Logo Movicon.NExT intro

Movicon.NExT biedt openheid en integratie die nog niet eerder in de automatiseringswereld is gezien.

Het platform is ontworpen om een alles-in-één modulaire en flexibele werkomgeving te bieden. Om industriële softwaretoepassingen te ontwerpen, te distribueren en de communicatie  te beheren van veld- en gegevensverzameling, HMI grafische interface te programmeren, alarmbeheer, data logging en meer.

Het Movicon.NExT project is zo ontworpen dat het geringe gebruik van conventionele SCADA/HMI technologie wordt overtroffen door de nieuwste generatie native-based softwareoplossingen, te gebruiken en de meest geavanceerde technologie te integreren. Deze oplossingen creëren een solide basis voor langetermijninvesteringen zonder compromis. Ze bieden openheid en integratie die nog niet eerder in de automatiseringswereld is gezien.

NExT generation SCADA

Galerij Movicon.NExT HMI - SCADA - MES software (16)

The NExT generation SCADA software

Galerij Movicon.NExT

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Movicon.NExT?

Progea eigenschap icon Openheid (blauw)

Open

Gebaseerd op de concepten van “Plug-In”, maakt het een maximale interoperabiliteit met het systeem mogelijk. Zodat het nieuwe functionele modules kan integreren in het Progea Framework. Waarbij het zijn eigen .NET oplossingen volledig op maat kan maken.

Progea eigenschap icon Schaalbaarheid (blauw)

Schaalbaar

Ontworpen om een maximale schaalbaarheid te garanderen. Slechts één enkele configuratieomgeving voor modulaire oplossingen. In een eenvoudige en flexibele manier.

Progea eigenschap icon Editor (blauw)

Snelle engineering

Snellere ontwikkelingtijd met behulp van krachtige wizards, symboolbibliotheken en toolboxes.

Progea eigenschap icon Normen & standaarden (blauw)

Voldoet aan de normen

De Movicon.NExT™ softwaretechnologie voldoet aan de normen voor openheid en betrouwbaarheid.

Progea eigenschap icon Beveiliging (blauw)

Maximale beveiliging

De veiligheid wordt gewaarborgd bij het beheer van de gegevens tussen de server en de client. Maar ook bij het beheer van de gebruikers en wachtwoorden door middel van verschillende authenticatie modellen.

Progea eigenschap icon Connectiviteit (blauw)

Connectiviteit

Movicon.NExT™ is gebaseerd op de OPC UA technologie om een maximale native connectiviteit met elk op OPC UA gebaseerd apparaat of toepassing te garanderen en zo ongeëvenaarde veiligheid en prestaties te bieden.

Waarom Movicon.NExT?

YouTube video thumbnail: Movicon.NExT

Meer weten of een demo aanvragen?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Krachtig alarmmanagement

Met het alarmmanagement van Movicon.NExT kunnen alarm- en eventconfiguraties worden beheerd en aangepast. Dit om operators te voorzien van nuttige en nauwkeurige informatie en een intuïtief eventmanagement. Alarmen kunnen worden geconfigureerd voor het beheer van ON, OFF, ACK, RST en SHELVE events volgens de ISA S-18 en OPC UA A&E specificaties.

Rapporten, trends en gegevensanalyse

Movicon.NExT™ biedt krachtige hulpmiddelen voor het analyseren en rapporteren van historische gegevens. Trends, grafieken, tabellen, gegevensanalyse en een krachtige geïntegreerde Report Designer bieden geavanceerde oplossingen. Voor gegevensanalyse die lokaal of via het web kunnen worden ingezet.  Movicon.NExT™ integreert een complete tool voor historische gegevensanalyse die geen extra of aanvullende tools vereist. Het geeft toegang tot alle DB typen om gegevens te extraheren en grafisch weer te geven in een verscheidenheid aan verschillende grafieken. Met de Report Designer kunnen rapporten lokaal of via het web worden gemaakt en beheert met ongeëvenaarde functies om dit mogelijk te maken. Web Dashboards kunnen ook gebruikt worden voor gegevensanalyse met HTML5 Web Clients.

Historian en dataloggers

De Movicon.NExT™ Data Server registreert efficiënt alle gegevens die door het softwareplatform worden beheerd met behulp van zowel de Historian als de Data Logger technologie. De Virtual File System (VFS) technologie wordt ook gebruikt om gegevens te extraheren, ondanks het gebruik van welke opnametool dan ook. De gegevens worden standaard opgeslagen in het MS SQL Server formaat, maar er zijn databaseconnectoren beschikbaar voor Oracle, My SQL databases en Cloudcomputing zoals Microsoft Azure.

Een nieuw tijdperk van toezicht en controle

Een software architectuur ontworpen als platform voor moderne automatiseringssystemen.

Movicon.NExT draait op diverse beeldschemen
Progea eigenschap icon Vector afbeeldingen (wit)

Nieuwe generatie XAML-graphics

Nieuwe dynamische vector interface systeem graphics kunnen worden gemaakt in 2D en 3D.  De vernieuwde grafische bibliotheken bieden een verscheidenheid aan objecten en symbolen van topkwaliteit.

Progea eigenschap icon Web HTML5 (wit)

Web enabled HTML5

De HTLM5 standaard zorgt voor een maximale overdraagbaarheid over verschillende platformen en besturingssystemen met hoge prestaties en buitengewone graphics.

Progea eigenschap icon Performance (wit)

Performances en betrouwbaarheid

Snelle communicatie en real-time gegevensbeheer, evenals verbeterde graphics, worden gewaarborgd met geavanceerde technologie, zonder verminderde prestaties.

Progea Windows10 compatible

Movicon is compatible met Windows 10

Movicon.NExT wordt ondersteund in alle versies Windows 10 besturingssystemen. Het wordt volledig ondersteund in de Windows 10 Current Branch (CB) en Current Branch for Business

Neem contact met ons op

Icon Contact map

Bezoek ons kantoor

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn

Icon Contact telefoon

Bel met ons

Telefoonnummer:
055 542 4228

Maandag – vrijdag
8:30-17:00 uur

Icon Contact e-mail

E-mail ons

Verkoop & administratie:
info@4sindustrie.nl 

Support:
support@4sindustrie.nl

Vraag informatie aan

4S industrie B.V.

Pr. Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

Nieuwsbrief
door 4S industrie