Movicon Pro.Lean

Movicon Pro.Lean MES softwaretechnologie voor open en flexibele architecturen

Intro afbeelding Progea Movicon Pro.Lean (2020)

Movicon Pro.Lean© verzamelt alle productiegegevens om productiviteitsprestatie indexen te berekenen door KPI en OEE te gebruiken voor het identificeren en meten van productiedowntimes.

Door het inzetten van Pro.Lean© kunt u met elk veldsysteem of apparaat communiceren, gegevens over de database verzamelen en vastleggen om de Key Performance Indicators (KPI’s) te analyseren, de Overall Equipment Effectiveness (OEE) te berekenen en Downtimes te meten. Met als doel het verlies te verminderen en de winst te maximaliseren.

Als optie kunt u met Pro.Lean© ook het toezicht op de productielijn en de fabriek integreren met een snel rendement op de investeringen.

Movicon Pro.Lean© is een eenvoudige en effectieve oplossing op basis van betrouwbare, open en flexibele technologie.

Logo Pro.Lean intro

De lean manufacturing en plant intelligence software oplossing
om de productiviteit te verbeteren, afval te verminderen en de winst te verhogen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Movicon Pro.LEAN?

Progea eigenschap icon Kostenreducties (blauw)

Eenvoudig, snel en kosteneffectief

Pro.Lean© is ontworpen voor eenvoud en snelheid. Het is een all-inclusive en kant-en-klare softwareoplossing die is uitgerust met installatiewizards voor het maken van projecten met een SQL Server calculatie database, dashboards en productieanalyserapporten. Het kost slechts een paar klikken om uw analyseproject te configureren zoals u dat wilt. Selecteer simpelweg de veldvariabelen en de wizard maakt automatisch dataverzamelingsdatabases aan.

Progea eigenschap icon OPC UA (blauw)

Connectiviteit en gegevensverwerving

De Pro.Lean© architectuur maakt gebruik van de Movicon connectiviteitstechnologie waarmee u verbinding kunt maken met elk automatiseringsapparaat dat op de productielijn of machine is geïnstalleerd, zoals PLC, CNC, PAC, gedistribueerde I/O, veldbus, HMI, SCADA of andere. Gebruiksklare en eenvoudig te configureren drivers zijn geïntegreerd en IIoT connectiviteit is beschikbaar met behulp van specifieke protocollen.

Progea eigenschap icon Openheid (blauw)

Openheid en integratie

Movicon Pro.Lean© is een Movicon.NExT functionele module die een maximale openheid biedt om te integreren met de supervisiefuncties van de fabrieksopstelling, gedetailleerde machinegegevens, alarmen en meldingen en het beheer van normale tot complexe productiegegevens met kruisverwijzingen naar de productiegegevens en het energieverbruik. Wat u krijgt is een modulaire client-, server- en webtoegangsarchitectuur die gebruik maakt van de krachtige Movicon functies die uw productiebewakingssysteem omvormen tot een echt fabriekssupervisiesysteem.

Progea eigenschap icon OEE, KPI & downtime analyse (blauw)

Open en aanpasbare OEE, KPI en Downtime Analyse

De OEE-, KPI- en Downtime analysemodules bieden eenvoudige en effectieve oplossingen voor het meten van productiegegevens die praktisch, snel en open zijn.  Rapporten, tabellen en grafieken kunnen worden gebruikt voor een complete en grondige productieanalyse met print- en exportopties.  Alle gegevens kunnen worden beheerd in aanpasbare architecturen.

Waarom Movicon Pro.Lean?

YouTube video thumbnail Pro.Lean

Meer weten of een demo aanvragen?

Neem vandaag nog contact met ons op.

Productiviteitsgegevens Dashboards

De Pro.Lean© toont real-time gegevens op dashboards met verschillende indicatoren en bedrijfsstatussen op een zo transparant mogelijke manier.  De webfunctie van de grafische interface stelt operators in staat om productieprocessen eenvoudig te controleren, waar en wanneer ze zich ook bevinden.   De dashboardgrafieken zijn ontworpen op basis van moderne ergonomie.  Het kan ook volledig worden aangepast als dat nodig is door de integratie van geavanceerde beheer- en besturingsfuncties die de module zo zullen transformeren dat deze in alle opzichten als een supervisor kan functioneren.  De OEE indicatoren (Overall Equipment Effectiveness) worden erkend als de meest effectieve sleutelindicatoren voor het meten van de algehele efficiëntie van de fabriek met als doel de verkoop te maximaliseren door de productiviteit op drie gebieden te verbeteren: beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit.

Prestaties, OEE, KPI

Pro.Lean© is de meest betaalbare oplossing voor het beheer van de informatiestromen in de productielijn. Gebaseerd op de beproefde Industrial Connectivity en Data Collection technologie die Progea al vele jaren in hun Movicon producten aanbiedt, toont de Pro.Lean© module de belangrijkste indicatoren in real-time (KPI, OEE) en rapporteert over geanalyseerde gegevens die verzameld en gearchiveerd zijn door data, shift, operator, machine, product en batch. Door de Movicon Pro.Lean© oplossing in te zetten, kunnen productiebedrijven de werkelijke productiecapaciteit van hun systemen, productielijnen en machines kennen. Pro.Lean© zal u alle informatie verschaffen die nodig is om inefficiënties gemakkelijk op te sporen en te verwijderen om de algemene efficiëntie van uw fabriek te verbeteren.

Downtime analyse

De downtime analysemodule geeft de productieonderbrekingsstatistieken weer, gerangschikt naar duur en frequentie.  Waarden worden uit het historische logboek gehaald en grafisch weergegeven op basis van periode, batch, shift en type operatorfilter. De grafische weergaven kunnen worden gebruikt om gegevens op een zinvolle manier weer te geven met behulp van histogrammen of overlappende statistische curven met de mogelijkheid om deze af te drukken. Naast statistische berekeningen en grafische weergaven maakt het systeem het ook mogelijk om overzichtstabellen weer te geven met gefilterde gegevens in gedetailleerd rapportformaat. 

Progea eigenschap icon Web HTML5 (wit)

HTML5 webarchitectuur

Movicon Pro.Lean© biedt dashboards die lokale en web gebaseerde real-time metingen en rapporten weergeven. Het maakt het ook mogelijk om gegevens op de server te bekijken met behulp van internetbrowsers. De prestaties en de veiligheid van de HTML5 standaard zorgen voor een verlaging van de kosten en het onderhoud.

Progea eigenschap icon Connectie Connext Movicon.NExT (wit)

Geïntegreerde connectiviteit met Movicon™

Naast de mogelijkheid om met elke supervisor te communiceren, biedt Pro.Lean© het grote voordeel van de integratie met het Movicon.NExT SCADA/HMI systeem en zijn connectiviteit.

Pro.Lean maakt uw fabriek efficiënter

Verminderen van afval en verhogen van de winst door het verzamelen van real-time productiegegevens voor OEE-, KPI- en downtime-analyses.

Movicon Pro.Lean draait op diverse beeldschemen

Neem contact met ons op

Icon Contact map

Bezoek ons kantoor

Prins Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn

Icon Contact telefoon

Bel met ons

Telefoonnummer:
055 542 4228

Maandag – vrijdag
8:30-17:00 uur

Icon Contact e-mail

E-mail ons

Verkoop & administratie:
info@4sindustrie.nl 

Support:
support@4sindustrie.nl

Vraag informatie aan

4S industrie B.V.

Pr. Willem-Alexanderlaan 301
7311 SW Apeldoorn
info@4sindustrie.nl

Maandag – vrijdag
8:30 – 17:00 uur
055 542 4228

Nieuwsbrief
door 4S industrie