Reisopack verbetert waarde voor klanten met remote services

Reisopack, gevestigd op een paar kilometer ten noorden van Barcelona, heeft een verscheidenheid aan machines voor omsnoeren & binden, pallets omsnoeren, pallets wikkelen, dozen behandelen & sluiten, alsmede op maat gemaakte oplossingen of oplossingen voor complete verpakkingslijnen. Het bedrijf richtte zich meer dan twintig jaar geleden op de export. En is nu actief in meer dan 60 landen wereldwijd, rechtstreeks of via een netwerk van distributeurs en wederverkopers.

Verpakken is een zeer kritisch onderdeel van een productieproces: een voor de hand liggende reden is dat verpakking de integriteit van de geproduceerde producten bewaart tijdens expeditie, behandeling, opslag en levering op het punt van gebruik. Een andere reden is dat de verpakkingsmachines natuurlijk aan het einde van een lijn werken. Elk incident dat zich op dat punt voordoet, kan gevolgen hebben voor het gehele productieproces. Problemen kunnen zich opstapelen, waardoor een opeenhoping van andere moeilijkheden in de gehele fabriek ontstaat.

Met dit in gedachten is het geen verrassing dat voor hun fabrieksgebruikers de mogelijkheid van Reisopack om onmiddellijke ondersteuning te bieden. Via onderhoud op afstand, een enorme waarde toevoegt aan hun machines.
In de loop der tijd hebben technologie en innovaties de werking van de nieuwe machines sterk vereenvoudigd. Echter, de complexiteit van “hoe het werkt binnen” nam ook toe. Wat resulteerde in meer gespecialiseerde competenties die nodig zijn voor installatie & inbedrijfstelling als voor reguliere ondersteuning & onderhoud. Installaties begonnen langer te duren, support calls ook en de reistijd van engineers nam toe.

Reisopack verbetert waarde voor klanten met remote services

Op dat moment koos Reisopack voor de MB connect line secure remote access oplossing.

De uitdaging was om een manier te vinden om deskundig ondersteunend personeel, van het hoofdkantoor, direct toegang te geven tot de machine en de verschillende componenten bij de klant op locatie. De oplossing moest zowel gemakkelijk te hanteren als veilig genoeg zijn om door voldoende eindgebruikers te worden geaccepteerd.

Het moest eenvoudig zijn, omdat de serviceafdeling van Reisopack een oplossing nodig had voor een zeer praktisch OT probleem, dat zij zelf wilden oplossen. Als de oplossing te veel IT competenties van de servicetechnicus of van de klant zou vereisen, zou het gewoon niet werken. Het moest veilig zijn, omdat anders de eindgebruikers het simpelweg niet zouden accepteren om het op hun netwerk geïnstalleerd te hebben. Reisopack heeft een klantenaccount aangemaakt op het publieke portaal van MB connect line, mbCONNECT24, en installeert de mbNET.mini remote access router in de schakelkast van haar machines. De oplossing is eenvoudig te installeren en te bedienen en kan tegelijkertijd, dankzij de unieke aanpak van MB connect line op het gebied van IT beveiliging, een serieuze discussie met de IT bij de eindgebruikers doorstaan. “Die unieke combinatie is precies wat we hebben gevonden bij MB connect line”, zegt Ricard Mas, die het project leidt bij de serviceafdeling van Reisopack, “de oplossing voldoet aan de hoogste IT beveiligingseisen, maar je hebt niet het gevoel dat je iets extra’s moet doen als je met de oplossing werkt. MB connect line heeft de IT beveiliging echt geïntegreerd in de workflow van de OT gebruiker en dat is zeer te waarderen.”

“Voor ons is de MB connect line oplossing vooral nuttig nu, in deze tijd van pandemie en opsluiting”, voegt hij eraan toe, “wanneer reizen en servicebezoeken niet altijd mogelijk zijn: onze support & service medewerkers kunnen onze klanten blijven helpen, op een zeer snelle tijdige en professionele manier, zelfs vanuit hun thuiskantoor.”
Ricard Mas, projectmanager voor de Reisopack service afdeling.

Veilige support & service op afstand wordt steeds vaker gevraagd door de klanten van Reisopack, omdat het hen gemoedsrust geeft. En tevens de zekerheid dat in geval van een incident, het deskundige personeel van hun leverancier hen kan bijstaan, altijd en op elk moment.

Over Reisopack

Reisopack is opgericht in 1992 en is gespecialiseerd in de fabricage en installatie van klantspecifieke oplossingen op het gebied van verpakken, sealen & palletiseren. Met een solide competentie, verworven in het veld, het ontwerpen van op maat gemaakte verpakkingslijnen, biedt het bedrijf meer dan innovatieve oplossingen en state of the art machines : het is een unieke verpakking expertise die het deelt met haar klanten.

Scroll naar boven