Remote Access bij de productie van beschermingsmaskers

Het bedrijf Reifenhäuser Reicofil is wereldmarktleider op het gebied van zogenaamde meltblown lijnen. Ze worden gebruikt voor de productie van non-wovens van ultrafijne filamenten – het basismateriaal voor de vervaardiging van medische beademingsmaskers. Door de  huidige Covid 19-pandemie heeft de in Troisdorf bij Keulen gevestigde machine- en installatiebouwer de levertijd van zijn lijnen al teruggebracht tot minder dan 4 maanden.

Bovendien kunnen de klanten van de wereldwijd geïnstalleerde installaties te allen tijde worden ondersteund. Dit wordt gewaarborgd door de industriële router mbNET, die een veilige toegang tot de hele fabriek biedt.

MB connect line is er trots op deel uit te maken van de oplossing. De industriële mbNET routers maken samen met het remote service portaal mbCONNECT24 omvangrijke diensten via het internet mogelijk. Via secure remote access ondersteunt de machine- en installatiebouwer de operators van de smeltblaasinstallaties direct alsof het servicepersoneel ter plaatse is. Dit begint met het verduidelijken van vragen over het bedrijf en de procesveiligheid, omvat het wijzigen van besturingsprogramma’s of installatieparameters en strekt zich uit tot het vastleggen van productiecijfers of slijtagegegevens, zodat het verantwoordelijke personeel tijdig op de hoogte wordt gebracht van afwijkingen.

Remote Access bij de productie van beschermingsmaskers

Al voor de corona-beperkingen maakte de MB connect line remote service oplossing het mogelijk om de systemen van een wereldwijd geïnstalleerde machinefabrikant continu te monitoren en op afstand te onderhouden. Dit is in de huidige situatie nog belangrijker. Contactverboden, gesloten grenzen en geannuleerde vluchten maken het bijna onmogelijk om voor korte tijd naar een fabriek te reizen. En als het dan toch moet, dan is de inspanning aanzienlijk. Bovendien wil niemand zijn eigen medewerkers of personeel van zijn zakenpartners aan onnodige risico’s blootstellen.

MB connect line en 4S industrie ondersteunen hun klanten daarom zo goed mogelijk bij het opzetten van een nieuwe infrastructuur voor remote acccess of bij het volledig benutten van de mogelijkheden die bestaande oplossingen voor onderhoud op afstand bieden – bijvoorbeeld door permanente machinebewaking en alarmering bij dreigende storingen – in plaats van pas te reageren als de installatie al stilstaat. Optioneel kunnen we op verzoek  geconfigureerde industriële routers rechtstreeks naar de installatie sturen. Deze hoeven alleen ter plaatse te worden geïnstalleerd en op het internet of (W)LAN te worden aangesloten. Zodra de routers online zijn, heeft het servicepersoneel direct toegang tot de installaties – zelfs direct vanuit het thuiskantoor.

MB connect line en 4S Industrie,  verkoop- en supportafdeling bieden ondersteuning bij alle organisatorische en technische vragen.

Bijna allemaal werken ze ook deels vanuit huis, maar zijn bereikbaar via 055 542 4228 of info@4sindustrie.nl.

MB connect line is blij om de eerste TV rol van de industriële router mbNET aan te kondigen. In een ZDF-reportage kunt u  een kijkje nemen in de productiehallen van de klant Reifenhäuser Reicofil.

Scroll naar boven