De BASgatewayLX is finalist voor de prijs “Technische innovatie van het jaar – producten” van de Building Controls Industry Association (BCIA). De BCIA Awards zijn een erkenning voor innovatie in de gebouwbeheersystemen industrie in het Verenigd Koninkrijk.

“We zijn erg blij dat de BASgatewayLX wordt erkend als innovatief en uniek in de industrie,” zegt Michal Papierz, EMEA Operations Manager. “De Modbus naar BACnet gateway is een populaire keuze voor systeemintegratoren vanwege het gebruiksgemak en de beschikbaarheid van voorgedefinieerde apparaatprofielen voor energiemeters.”

Modbus blijft een populaire netwerkinterface en wordt vaak aangetroffen in toepassingen zoals ketelregeling, frequentieregelaars en metingstoepassingen, maar deze apparaten voldoen niet aan BACnet. Om Modbus apparaten te laten verschijnen als individuele BACnet apparaten wordt een BASgatewayLX gebruikt. Dit apparaat heeft een 10/100 Mbps Modbus TCP en BACnet/IP Ethernetpoort en een opto-geïsoleerde Modbus EIA-485 seriële poort voor Modbus RTU of Modbus ASCII-apparaten.

Tot 100 Modbus seriële apparaten, vertegenwoordigd door tot 1000 polled points, kunnen de enkele Modbus EIA-485 poort op de BASgatewayLX delen. BACnet COV melding wordt ondersteund op 200 punten (100 analoge en 100 binaire punten). De virtuele routingfunctie in de BASgatewayLX laat toe dat elk aangesloten Modbus apparaat verschijnt als een individueel BACnet compatibel apparaat. Wat nodig is, is een apparaatprofiel voor elk Modbus type apparaat. Contemporary Controls onderhoudt een bibliotheek van algemene apparaatprofielen die u kunt downloaden in de Modbus Mapping Support Materials sectie.

Als het apparaatprofiel niet beschikbaar is, zal Contemporary Controls het op verzoek verstrekken. Aangepaste Modbus apparaatprofielen kunnen ook via de webpagina naar de BASgatewayLX worden geüpload. Modbus datapunten van Modbus Seriële of Modbus TCP/IP apparaten kunnen worden toegewezen aan BACnet objecten.

Met behulp van webpagina’s en een database van veelgebruikte Modbus apparaatprofielen kunnen Modbus datapunten van Modbus Seriële of Modbus TCP apparaten worden toegewezen aan BACnet objecten.

Productpagina BASgatewayLX

De 2021 BCIA Awards zullen worden gehouden in het Hilton Birmingham Metropole, UK, op 9 september 2021. Bezoek de BCIA Awards pagina voor meer informatie. Bezoek de BASgatewayLX productpagina voor meer informatie over Modbus naar BACnet oplossingen. Of bestel hem direct in onze webshop.