Nieuwe 16-poorts Ethernet Switch

De nieuwe EISW serie unmanaged switches van Contemporary Controls bevat nu een optie met zestien poorten, waardoor het nog eenvoudiger wordt om uw Ethernetnetwerk uit te breiden.

De EISW16-100T switching hub met zestien poorten biedt prestaties van 10/100 Mbps op alle poorten, zodat hij geschikt is voor een reeks besturingsapparatuur en werkstations die gewoonlijk in een automatiseringsproject worden aangetroffen. Bovendien maakt een breed bedrijfstemperatuurbereik van -40°C tot +75°C de hub geschikt voor buitentoepassingen.

De switch heeft een robuust stalen behuizing, met zowel DIN-rail als paneelbevestiging. Een metalen DIN-rail clip bevestigd aan de stalen behuizing kan de zwaarste installatie overleven.

“Omdat Ethernet zich blijft ontwikkelen als het netwerk bij uitstek voor automatiseringssystemen, moeten netwerkcapaciteit en datatransmissiecapaciteiten mee evolueren”, zegt Joe Stasiek, sales manager bij Contemporary Controls. “Naast de robuuste en betrouwbare werking in omgevingen met extreme temperaturen, heeft onze nieuwe EISW16-100T toegevoegde functies, zoals 16K MAC-adres en Jumbo Frame-ondersteuning. Om tegemoet te komen aan de snelheids-, efficiëntie- en prestatie-eisen van netwerken van de volgende generatie.”

De switch ondersteunt plug-and-play werking en vereist geen configuratie. Alle poorten configureren automatisch hun datasnelheid en duplex via het auto-negotiation protocol. Afhankelijk van de capaciteit van de linkpartner wordt de communicatie ingesteld op 10 of 100 Mbps en op half- of full-duplex. De EISW16-100T heeft 16 Auto-MDIX-poorten voor het aansluiten van lokale apparaten.

Elke poort heeft een LED die oplicht bij een tot stand gebrachte verbinding en knippert bij activiteit, wat helpt bij het oplossen van verbindingsproblemen. Elke poort heeft ook een snelheids-LED die oranje oplicht voor een 100Mbps verbinding.

De switch wordt gevoed door een keuze van lage spanningen (24 VAC of 12-48 VDC). Er zijn redundante voedingsaansluitingen voor back-upvoedingssystemen. LED’s helpen bij het oplossen van problemen. Bovendien vergemakkelijkt een verwijderbare voedingsconnector het onderhoud van de eenheid. De switch is UL Listed voor industriële regelapparatuur en voldoet aan CFR 47 Part 15 Class A. Het draagt het CE merkteken en is UKCA compatibel. De EISW16-100T voldoet aan de Trade Agreements Act (TAA).

Naast de 16-poorts versie is er ook een versie met 8 poorten beschikbaar, de EISW8-8-T.

Bezoek de productpagina van de EISW switch serie om meer te weten te komen of bestel de switches direct via onze webshop.

Scroll naar boven