De populaire EIGR serie van high speed routers is uitgebreid met een bedrade bridge VPN router dat gemakkelijker beveiligde toegang op afstand mogelijk maakt. Met name voor BACnet systemen zonder dat er BBMD’s hoeven te worden ingesteld.

De EIGR-VB high speed router verbindt twee 10/100/1000 Mbps Internet Protocol (IPv4) netwerken – waarbij het juiste verkeer wordt doorgelaten en al het andere verkeer wordt geblokkeerd. Eén netwerk is het lokale netwerk (LAN); het andere is het wide-area-netwerk (WAN). De ingebouwde stateful firewall laat communicatie door die geïnitieerd wordt op het LAN netwerk. Maar blokkeert communicatie die geïnitieerd wordt op het WAN netwerk.

Met Port Address Translation (PAT) hebben clients aan LAN zijde toegang tot het Internet. Network Address Translation (NAT) maakt een één-op-één vertaling mogelijk tussen apparaten aan LAN- en WAN zijde. Met Port Forwarding hebben LAN apparaten toegang tot het internet. De EIGR-VB is voorzien van een vierpoorts Ethernet-switch voor meervoudige LAN verbindingen. Voor de verbinding met het Internet kan een extern Ethernet modem – kabel of DSL – worden gebruikt. DSL-modems maken verbinding via het PPPoE protocol.

De EIGR-VB bevat een real-time klok en OpenVPN client/server functionaliteit. Als VPN Server kunnen tot 10 VPN clients (PC/Phone/Tablet) worden ondersteund. De VPN clients worden gebridged naar de LAN zijde en krijgen een IP-adres uit het LAN subnet. Hierdoor kunnen multicast- en broadcastberichten door de VPN tunnel worden verzonden. Hiermee krijgt het VPN client apparaat dezelfde toepassingservaring als wanneer het rechtstreeks op de LAN zijde zou zijn aangesloten. De EIGR-VB werkt binnen een temperatuurbereik van 0 tot 60°C.

Hoewel de EIGR-VB veel van dezelfde functies heeft als de high-end routers, is hij eenvoudiger te installeren en in bedrijf te stellen. Een residente DHCP server aan de LAN zijde levert IP adressen aan LAN clients, terwijl een DHCP-client aan de WAN zijde IP-adres toewijzingen van het verbonden netwerk accepteert. De configuratie gebeurt via een webbrowser met authenticatie. Met een bevestigingsclip voor DIN-rails, een robuuste metalen behuizing en de mogelijkheid om te worden gevoed door een laagspanningsbron AC/DC, is de EIGR-VB de ideale IP router voor automatiseringssystemen.

Ga voor meer informatie naar de productpagina van de EIGR Gigabit IP Router.