Trouw aan de slogan “Security is our promise“ is veiligheid de topprioriteit van MB connect line. Daarom laten ze regelmatig penetratietests (pentests) uitvoeren om de veiligheid van de oplossingen te testen en te documenteren. Bij een pentest wordt uitgebreid onderzocht hoe kwetsbaar IT systemen en netwerken zijn voor aanvallen van buitenaf. De pentesters maken gebruik van dezelfde methoden en hulpmiddelen die door echte aanvallers worden gebruikt.

Pentests zijn voor hun een effectieve basis om de hoogst mogelijke IT beveiliging te garanderen. Ontdekte kwetsbaarheden worden onmiddellijk verholpen en publiekelijk gedocumenteerd. Reeds in de herfst van vorig jaar hebben ze daarom
besloten lid te worden van het CERT@VDE. In dit consortium worden incidenten en kwetsbaarheden gezamenlijk geanalyseerd en worden strategieën voor toekomstige preventie ontwikkeld. Dit is een transparante en efficiënte manier om de producten en oplossingen nog beter en veiliger voor u te maken.

De toenemende marktaanwezigheid van MB connect line roept natuurlijk ook een groot aantal externe pentesters op, die ook onze oplossing onder de loep nemen. De experts van Otorio Ltd. hebben ook het (my)mbCONNECT24 remote service platform onder de loep genomen en op eventuele zwakke punten gewezen. Samen met het CERT@VDE waren ze in staat om de gevonden kwetsbaarheden direct te verhelpen.

Alle noodzakelijke maatregelen zijn reeds in de portaalfirmware 2.7.1 verwerkt. Er is dus geen reden tot ongerustheid voor alle klanten en gebruikers.

Met de veiligheidsrapporten op de site van MB connect line informeren ze u snel over alle veiligheidsrelevante onderwerpen, want meldingen over mogelijke kwetsbaarheden worden bij MB connect zeer serieus genomen en er wordt gezorgd voor een verantwoorde afhandeling.

Het betreffende adviesrapport vindt u op de site van CERT@VDE. Meer over security door MB connect line op onze security pagina.